MCI Logo

Să-ți gătești o salată cu legume proaspete, crescute cu dragoste și dibăcie e o adevărată delectare. Mai ales primăvara, când legumele și fructele Bio sunt la mare căutare. Poți să-ți îndeplinești pasiunea de grădinărit cu o seră prefabricată, ușor de montat și îngrijit. La partenerii noștri Ghiocel SRL (Călărași), KSK Grup Company (Hîncești) și Kolorit (Comrat) primăvara aceasta poți să alegi sere de grădină de diverse dimensiuni, funcționalități și producători. Dar asta nu e tot, consultanții din magazin sunt gata să te ajute și cu recomandări utile, dacă ești nou în acest hobby sau nu știi sigur ce tip de seră să alegi.

Din punct de vedere istoric, serele nu sunt o invenție nouă. De-a lungul anilor, acestea au evoluționat semnificativ atât funcțional, cât și practic. Primele „grădini de iarnă” au fost observate încă în Roma Antică, în casele oamenilor bogați, fiind construite din lemn și sticlă, dar fără structuri performante de încălzire și irigare. Astăzi, serele moderne sunt construite din materiale mult mai diverse, practice și ușor de exploatat. Și cel mai important, pot fi utilizate nu doar în gospodăriile mari, dar și într-o grădină mică, pentru cei care doresc să aibă mereu pe masă legume și verdețuri eco.

Cum alegi o seră de grădină rezistentă, practică și ușor de îngrijit?

Ce sunt și cum funcționează de fapt serele de grădină, mai numite și sere de casă sau sere prefabricate? O seră de grădină poate deveni opțiunea excelentă pentru casele la sol și cei care își doresc o grădină mică și roditoare. Acestea reprezintă niște zone închise, care asigură condițiile necesare pentru cultivarea legumelor, fructelor și altor plante, pe tot parcursul anului. Principalul avantaj al unei sere prefabricate este protejarea plantelor de temperaturile scăzute și crearea unui microclimat favorabil, ca să poți consuma fructele, verdețurile și legumele preferate cu câteva luni înainte de sezon.

În magazinele cu produse pentru casă și grădină sunt disponibile mai multe tipuri și modele de sere, care se diferențiază în funcție de dimensiuni, construcție, structură, materiale, modalități de instalare și exploatare. Ca să alegi modelul potrivit pentru grădina ta și necesitățile individuale trebuie să cunoști caracteristicile de bază a unei sere practice și funcționale. Cei de la Ghiocel SRL, KSK Grup și Kolorit și-ai înnoit recent stocurile cu sere prefabricate de la cei mai buni producători și știu totul despre cum trebuie să fie cea mai bună seră. Iată 5 caracteristici de care merită să ții cont:

Acum că ești informat despre cele mai importante caracteristici tehnice ale unei sere, grăbește-te să alegi modelul potrivit în cel mai apropiat magazin din regiunea ta. Vestea bună este că la Ghiocel SRL, KSK Grup și Kolorit ai posibilitatea să cumperi produse pentru casă și grădină în credit, ca să-ți amenajezi gospodăria cu tot de ce ai nevoie.