Care e diferența dintre o afacere de succes și una eșuată? Ideea genială, locul, momentul sau poate dorința arzătoare? Toate contează mult! Dar cel mai important este să oferi nu doar cele mai bune produse și servicii, ci soluții personalizate. Anume după acest principiu, antreprenorul Mihail Șaran a fondat în 2012 compania Bismobil Kitchen, prezentă astăzi în peste 6 țări, cu peste 5000 de bucătării la comandă create de către o echipă talentată și multe familii fericite.

În spatele brandului care a reușit să se remarce în toată Europa stă o echipă întreagă de profesioniști. Oameni care au soluția ideală pentru confort la gătit și timp frumos alături de familie. De 4 ani, Bismobil Kitchen este și unul din partenerii Microinvest, unde clienții au posibilitatea să-și doteze casa cu cea mai bună bucătărie în rate sau credit. Află istoria lor de succes.

Cum e să fii antreprenor în Moldova? Povestiți-ne despre evoluția Bismobil Kitchen.

Am o frază care îmi place mult: „antreprenorul e persoana care face destui bani ca să poată plăti pentru toate greșelile.” Tatăl meu s-a ocupat cu producerea mobilei. De la o vârstă fragedă, am început să prind și eu acest meșteșug. Când a venit momentul să-mi aleg domeniul, nu am stat mult la dubii. În 2012 am fondat compania Bismobil Kitchen, după o perioadă în domeniul vânzărilor. Am început ca toți, cu o producere mică și un punct de vânzare la piață. Puțini credeau în noi. Ne spuneau că cererea e mică și că sunt prea mulți producători. Noi de fapt am descoperit altă problemă: puțini producători auzeau cu adevărat clienții și erau gata să le ofere ceea de ce au nevoie. De regulă oamenii deschid afaceri ca să aibă libertate și bani, dar s-a adeverit că de fapt nu ai nici una, nici alta. Succesul vine cu timpul. Important e să nu te dai bătut chiar dacă nu totul merge după plan. Un rol important în dezvoltarea afacerii noastre l-a avut Microinvest, care ne-a oferit suportul financiar necesar când am avut nevoie. Le suntem recunoscători pentru asta.

De ce Bismobil Kitchen și nu alt producător de mobilier? Prin ce vă remarcați?

Noi de fapt suntem printre primele companii care au adus trendul bucătăriilor la comandă în Moldova. Bismobil Kitchen nu e doar despre partea tehnică și funcțională a bucătăriilor. Asta poate să ofere orice producător. Noi vindem soluții adaptate pentru fiecare client. Proiectare individuală, atenție la detalii, design unic. Din cele peste 5000 de bucătării la comandă create de noi, pot spune cu încredere că nu avem niciuna identică. Toate sunt unice și personalizate până la cele mai mici detalii. În plus, echipa Bismobil Kitchen a învățat de-a lungul anilor să se adapteze rapid la toate schimbările și să țină pasul inovațiilor. Anume acest lucru ne face speciali.

Bismobil Kitchen în Europa. Cum ați reușit să vă extindeți produsele peste hotare?

După ce am înțeles cum funcționează acest tip de afacere pe piața din Moldova, am dorit să ne extindem. În spatele Bismobil Kitchen stă o echipă tânără și energică, care nu poate sta prea mult pe loc. Am început cu România, apoi au urmat celelalte țări: Bulgaria, Belgia, Italia, Spania, Rusia. Avem parteneriate cu producători și distribuitori din toate aceste țări. În plus, în fiecare țară ne reprezintă câte un manager stabilit cu traiul acolo, care cunoaște din propria experiență specificul pieței și al țării în particular. Clienții noștri sunt în primul rând diaspora, dar și băștinași. Oferim prețuri avantajoase și argumentate.

Ce etape parcurge un client Bismobil Kitchen, de la idee și până la bucătăria gata instalată?

Totul începe cu prima discuție. Chiar dacă avem un singur show-room în Moldova, noi suntem foarte flexibili și putem să ne deplasăm la clienții din toată țara. Peste hotare încercăm să păstrăm același principiu. Următoarea etapă este proiectarea. Estimativ, avem nevoie de 7 zile pentru a pregăti designul și proiectul final. La prezentări invităm clienții la noi, ca să le arătăm pe loc toate materialele, mecanismele, să fie siguri în alegerile lor. Înainte de a da proiectul în producere, tehnologul merge repetat la măsurări. După care, urmează cea mai îndelungată, dar și cea mai importantă etapă – producerea. Aici respectăm standarde internaționale de funcționalitate și ergonomie. Toate bucătăriile Bismobil Kitchen sunt livrate și instalate gratuit. Și desigur oferim garanție 5 ani și servicii gratuite de mentenanță.

Ne-ați povestit cu mare entuziasm despre afacerea dvs. Ce recomandări le dați tinerilor antreprenori ca să aibă succes?

Să nu se grăbească. Să nu le fie frică să încerce lucruri noi, cu pași mărunți, dar constanți. Să-și monitorizeze mereu rezultatele. Să creeze relații frumoase cu fiecare client, să aibă acel „clei” de carismă care atrage și te face fidel. Provocări în afaceri sunt foarte multe. Sincer eu nici nu vreau să mi le amintesc. Ele au fost, mi-au dat lecții și au trecut. Încă un lucru important este să ai un mentor, un om sau mai mulți care să te susțină și inspire. Eu am avut noroc de mentori buni și încerc să fiu un mentor dedicat pentru liderii din echipa noastră. Doina și Petru sunt doar 2 din managerii echipei Bismobil Kitchen, care zilnic contribuie la dezvoltarea brandului nostru.  

Petru, tu ești cel care ține pasul tuturor tendințelor în materie de mobilier. Ce bucătării sunt în trend în acest sezon?

La Bismobil Kitchen lucrăm cu toate materialele și stilurile de mobilier. Nu există idee pe care nu am putea să o transpunem în realitate. Și cu fiecare proiect de bucătărie descoperim noi formule ergonomice și stilate de amenajare. Dacă să vorbim despre tendințe, în acest sezon sunt foarte populare proiectele cu insulă, în nuanțe naturale și pastelate și în stil minimalist. E varianta care nu-și va pierde niciodată din actualitate, ușor de combinat și exploatat. O altă tendință este combinația de texturi: finisajele mate combinate cu texturi din lemn sau texturi reliefate, elemente metalice, sticlă și multă piatră. Blaturile subțiri din piatră sau HPL sunt pur și simplu minunate. Noi mereu îndemnăm clienții să dea frâu liber ideilor, iar noi îi ajutăm să le integrăm în proiectul final, adaptat după necesități și preferințe – Petru Onofrei, art director

Doina, tu ești persoana care are grijă de toate parteneriatele Bismobil Kitchen. De ce e avantajos să achiziționezi o bucătărie în rate?

E un serviciu foarte confortabil și util pentru clienții noștri, mai ales în parteneriat cu Microinvest, care este foarte receptiv și operativ la cererile noastre. De regulă, clienții noștri sunt familiile care se mută la casă nouă sau care vor o schimbare importantă, iar achitarea în rate pe diverse perioade le oferă posibilitatea să-și gestioneze eficient cheltuielile și să aibă acel confort psihologic. În colaborarea cu Microinvest apreciem mult transparența și responsabilitatea. Suntem siguri că clienții vor fi mulțumiți atât de bucătăria lor nouă, cât și suportul financiar primit – Doina Cociorva, director operațional

*Microinvest este unica organizație de creditare nebancară din Moldova, deținătoare a Certificatului Internațional de Protecție a Clienților. Acesta presupune un proces de creditare responsabil și transparent, bazat pe principii respectuoase de deservire a clienților, abordare corectă și echitabilă.

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe