Detalii care fac diferența în alegerea anvelopelor

Cu siguranță, fiecare șofer știe din propria experiență cât de important este să ai roți bune, mai ales pe timp de iarnă. Iată de ce, alegerea anvelopelor pentru sezonul rece este o investiție responsabilă, care necesită o abordare bine documentată. Echipat cu anvelope de calitate înaltă vei putea să conduci în siguranță, chiar și în condiții meteo nefavorabile. În plus, nu vei avea probleme nici cu Inspectoratul Național de Patrulare, mereu cu ochii pe șoferii mai puțini disciplinați.

Dacă ești în căutare de cauciucuri noi pentru mașina ta, ai dat peste adresa potrivită. În acest articol vom discuta despre avantajele investiției în anvelope de iarnă calitative, sigure și durabile în timp. În acest lucru, se pricep cel mai bine specialiștii rețelei de centre de anvelope 4ROTI, unul din partenerii Microinvest și dealer oficial al celor mai populare mărci de cauciucuri, pentru orice sezon, ce pot fi achiziționate în credit avantajos de la Microinvest.

Detalii care fac diferența în alegerea anvelopelor de calitate

Avantajele unor anvelope de iarnă calitative sunt multiple: aderență bună  pe carosabil, flexibilitate la temperaturi joase, control mai sigur al vehiculului pe trasee înzăpezite și în curbe, înveliș ce asigură îndepărtarea zăpezii de pe cauciuc, distanță mai scurtă de frânare, și, desigur, perioadă îndelungată de exploatare, cu nivel minim de uzură. La 4ROTI găsești anvelope pentru toate buzunarele, dar înainte de a lua decizia finală, nu ezita să atragi atenția la detaliile care fac diferența în alegerea anvelopelor:

  • Desenul cauciucurilor. După acest criteriu, anvelopele de iarnă pot fi: cu desene „europene” sau „scandinave”. Cele „scandinave” se potrivesc pentru temperaturi joase și zăpadă umedă. În schimb, cele „europene” sunt perfecte pentru iernile noastre, cu lapoviță și carosabilul mereu ud. Aici mai putem include și cauciucurile cu crampoane, potrivite pentru omăt și gheață. În Moldova, aceste anvelope nu sunt recomandate, deoarece sunt zgomotoase și nu au o aderență bună pe carosabilul uscat.
  • Atenție la data fabricării. Anvelopele de calitative trebuie să aibă și un an de producție cât mai actual. Acest detaliu poate fi verificat chiar pe partea laterală a cauciucurilor, unde este indicată săptămâna și anul în care acestea au fost produse.
  • Compoziția și structura anvelopelor. Luând în considerare că în ultimii ani iernile în Moldova sunt blânde și fără zăpadă, unii șoferi nu văd rostul roților de iarnă. Totuși, pe lângă adâncimea benzilor de rulare și desenului diferit, cauciucurile de iarnă bune au și o compoziție specială, flexibilă la temperaturi sub 7 grade, cu o aderență bună pe orice tip de asfalt și acoperire ce favorizează înlăturarea zăpezii și apei.
  • Banda de rulare și indicatorul de uzură (TWI). Fără îndoială, anvelopele de iarnă noi sunt mult mai eficiente decât cele purtate câțiva ani la rând. Totuși, investind într-un set de cauciucuri de calitate, te poți bucura de acestea cel puțin 3 ani la rând. Ba mai mult, în unele cazuri, anvelopele uzate din clasa premium, pot fi mai bune decât cele bugetare noi. Încă o dovadă că investiția în roți bune se va răscumpăra în timp.
  • Producătorul. La 4ROTI găsești anvelope de iarnă din toate categoriile de preț, fiind distribuitori direcți a celor mai populare branduri de anvelope. Aici putem menționa producători cunoscuți, precum: Michelin, Continental, Roadstone, Hankook, Nokian etc.

Consultanții de la 4ROTI sunt gata să te ajute să alegi modelul potrivit pentru tine. Iar cu suportul financiar de la Microinvest, poți să te echipezi cu anvelope de iarnă în credit, pentru siguranță și liniște pe toată perioada sezonului rece.

Cu roți de calitate înaltă, poți porni sigur la drum, chiar și pe timp de iarnă.

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe