Victor Focșa – absolvent al facultății „Contabilitate” din cadrul Universității de Stat din Cahul, dar și al Programului Induction. Și-a început cariera în Microinvest în calitate de expert în creditare, iar în prezent este expert superior în cadrul reprezentanței din or. Cahul.

Victor a făcut cunoștință cu Microinvest, aflându-se încă pe băncile universității, atunci când reprezentanții companiei au mers să le vorbească studenților despre programul de instruire Induction. Probabil mulți tineri se vor regăsi în istoria sa, pentru că Victor era studentul care își dorea să meargă în străinătate în căutarea unor perspective mai bune. Aflându-se în așteptarea actelor necesare pentru a emigra, Victor a acceptat în iunie 2016 să-și încerce norocul în cadrul Programului Induction, trecând prin cele 3 luni de instuire oferite de către Microinvest și nici nu bănuia că acestea o să-i schimbe absolut toate planurile. Având deja experiență de lucru în cadrul poliției de frontieră, domeniul financiar părea o treaptă greu de atins. Spre surpriza lui Victor, la sfârșitul programului a primit oferta de angajare în calitate de expert în creditare în filiala din or. Cahul, iar la sfârșitul lui septembrie 2016 Victor deja era la locul său de muncă, înconjurat de noi colegi și dornic să obțină rezultate. „Începutul a fost unul interesant. Când am venit la Cahul, era un singur loc în filială, iar noi venisem două persoane din Induction. Stăteam doi la o masă, doi la un calculator, dar aceasta nu influența dorința noastră de a ne dezvolta și învăța în continuare” spune Victor.

Momentul de cotitură a urmat câteva luni mai târziu, când toate actele pentru emigrarea planificată erau gata, iar Victor urma să ia o decizie importantă. Spre bucuria părinților și a apropiaților, Victor a ales să rămână acasă.

„Eram toți tineri, aveam ambiții, eram dornici să obținem rezultate bune. Nu era o competiție între noi, am încercat să lucrăm în echipă pentru un rezultat comun. În martie 2017, când am obținut responsabilitățile de expert superior, am început prin a defini regiunea pe care o aveam. Mergeam în fiecare sat și stăteam până seara târziu pentru a înțelege potențialul fiecăruia” își amintește Victor. Rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate, în mai deja s-au debursat sume peste cele planificate.

Acum Victor nu-și imaginează cum s-ar fi întâmpnat lucrurile dacă emigra cu trei ani în urmă și spune că este mulțumit de echipa pe care o are alături, precum și de posiblitățile pe care i le oferă compania: „Pot spune că acum avem într-adevăr echipa perfectă aici, la Cahul, o echipă pe care am format-o în timp din oameni cu care avem în comun spiritul de colaborare și susținere reciprocă. Totodată îmi place autonomia pe care o oferă compania în planificarea activității personale și a filialei și faptul că avem o comunicare deschisă cu superiorii”.

„Sunt fericit că am luat decizia de a rămâne acasă, alături de cei dragi și că trei ani în urmă am primit oferta care îmi permite să avansez zi de zi într-o companie de succes” spune Victor.

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe