Știi care-i materialul indispensabil în lucrările de reparație? Corect, vopseaua pentru finisajul pereților, tavanului sau mobilierului. Aceasta ne ajută să aducem culoare în casă,iar ca să fii sigur de calitatea și rezistența ei în timp, este important să o alegi cât mai responsabil. Specialist în vopsele și alte materiale pentru efectuarea lucrărilor de construcţie este partenerul nostru din Cahul, Gebhardt Plus, gata să ne spună și nouă la ce să atragem atenția în achiziționarea vopselei.
Deci, hai să vedem ce contează atunci când alegem vopseaua:
- Înainte de a cumpăra vopsea, este important să stabilim unde o vom folosi: în interior sau exterior. Vopseaua pentru exterior este utilizată pentru zugrăvirea fațadelor exterioare, mobilei de grădină, gardului sau porții și trebuie să fie rezistentă la razele solare, umiditate și fluctuații de temperatură. La rândul său, cea de interior este mai rezistentă la roadere și deformări mecanice, dar și disponibilă într-o paletă mai variată de culori.
- După structură, vopselele pot fi: pe bază de apă sau pe bază de ulei, alchidice (folosite pentru baie și zone umede), acrilice, siliconice ș.a.m.d. Sunt o sumedenie. Ideea e că fiecare tip de vopsea se potrivește pentru scopuri diferite, iar ca să faci o alegere cât mai corectă, nu ezita să ceri ajutorul unui consultant. Cei de la Gebhardt sunt foarte receptivi.
- Un alt detaliu important al vopselelor este nivelul de luciu. În acest caz, poți alege vopsele lucioase, semi-lucioase, mate și semi-mate. Desigur, preferințele sunt individuale. Vopselele mate sunt folosite cel mai des pentru tavane și pereți, iar cele lucioase, pentru mobilă și ornamente.
- Dacă vrei o vopsea rezistentă, atrage atenția și la gradul de rezistență la murdărire și pătare, puterea de acoperire (de regulă, două straturi ar trebui să acopere total suprafața veche), dar și caracteristicile ce țin de protecția antibacteriană și rezistența la mucegai.
- În final, poți să te gândești și la nuanța potrivită spațiului și preferințelor tale. Pentru a ne ușura alegerea, producătorii ne oferă paletare coloristice complete, cu specificațiile fiecărei culori în parte. Astăzi, gama de culori e mai vastă ca niciodată. Până și nuanța perfectă de alb, uneori e greu să o alegi. Pentru un design cât mai echilibrat, specialiștii ne recomandă să combinăm nuanța pereților cu stilul general al încăperii, culoarea mobilierului sau altor obiecte din cameră.
La Gebhardt ai tot ce-ți trebuie ca să începi reparația, iar dacă nu ai reușit să aduni toată suma de bani pentru achiziționarea materialelor necesare, Microinvest îți vine în ajutor cu suport financiar. Știm cât de important este să ai o casă unde te simți bine. De aceea îți oferim credite pentru reparație, în condiții avantajoase, ca să nu mai amâni reparația mult așteptată.