Întrebări frecvente

Achitare și informații despre credite
Cabinet personal
Credite Auto
Credite pentru afaceri
Credite pentru familie
General
Este posibilă achitarea anticipată a creditului?

Sigur, pentru a afla suma exactă cu recalcul pentru închiderea integrală te rugăm să ne contactezi la 022 801 701.

Unde și cum pot achita creditul?

Gratuit

 • prin rețeaua de terminale Microinvest, Qiwi, Bpay, Runpay, Paynet
 • on-line prin my.runpay.com și bpay.md (Android și iOS)
 • la toate oficiile „Poșta Moldovei”.
Cu comision
 • on-line, prin oplata.md (3%), paynet.md (2%)
 • prin internet–banking direct în contul companiei Microinvest, indicând denumirea companiei: OCN Microinvest SRL, codul fiscal: 1003600053518, codul IBAN: MD21AG000000022511323607, scopul: achitarea creditului nr. XX (se aplică comision pentru transfer național de către banca prin care faci transferul).
Mai multe detalii cu privire la modul de plată le găsești AICI sau la numărul de telefon 022 801 701.

Cum pot afla informații despre starea creditului meu?

Informații despre starea creditului poți afla la numărul 022 801 701, în chat-ul de pe site, în mesageriile Viber sau Telegram sau accesând „Cabinet personal” pe site-ul Microinvest.

Ce este DAE?

Dobânda anuală efectivă (DAE) exprimă costul total al creditului și  include toate costurile pe care le implică un credit: dobânda anuală, costul asigurării, comision de analiză dosar, taxele de administrare (lunare sau anuale). DAE reprezinta cel mai util criteriu pentru a compara ofertele de credite ale băncilor și a Companiilor de Creditare Nebancară. Pentru a calcula DAE oferit de compania Microinvest accesează acest LINK, indică suma și termenul dorit, ulterior, dă un click pe „CALCUL ȘI INFORMAȚII DETALIATE DESPRE CREDIT.

Cum pot închide anticipat Linia de credit în Cabinetul personal?

Pentru a închide anticipat Linia de credit în Cabinetul personal, este necesar de parcurs următorii pași:

 1. Apasă butonul Creditele Mele;
 2. Selectează numărul contractului de credit dorit;
 3. Apasă butonul Închidere anticipată. Acesta este accesibil doar dacă ai suficienți bani pe cont pentru a achita rata, dobânda și comisioanele acumulate, inclusiv comisionul de închidere anticipată, daca acesta există.
 4. Pe ecran va fi afișat un mesaj cu textul: Sigur doriți să efectuați rambursarea anticipată? Da sau NU. În cazul în care selectați butonul DA, acest  fapt confirmă că cererea a fost depusă.
 

Cum să verifici statutul tranzacțiilor în Cabinetul personal?

Pentru a verifica din Cabinetul personal statutul tranzacțiilor, trebuie să apeși butonul Istoricul tranzacțiilor. Aici vei putea vizualiza suma achitată, locul unde a fost realizată plata, statutul plăților și / sau suma retrasă din limita Liniei de credit..  

Cum pot retrage banii prin Cabinetul personal?

Retragerea banilor prin Cabinetul personal este posibilă doar  pentru produsul  Linia de credit. Poți să retragi banii online, prin depunerea cererii, urmând acești pași:

 1. Apasă butonul Creditele Mele, unde este afișată lista creditelor pe care le ai;
 2. Selectează numărul contractului de credit dorit;
 3. Apasă butonul Retragere, amplasat în dreapta, indică suma și selectează metoda de debursare, bancă sau numerar, în spațiile rezervate:
 • la selectarea metodei de debursare: bancă, va fi afișat IBAN-ul indicat în contractul de credit, la care Microinvest va transfera suma creditului, în cazul aprobării;
 • la selectarea metodei de debursare: numerar, alege un oficiu secundar Microinvest din lista afișată, unde vei putea primi de la casierie suma creditului;
 1. Apasă butonul Trimite;
 2. Pe ecran va fi afișat un mesaj cu textul: Multumesc! Cererea a fost încărcată сu succes. Urmărește statutul cererii la Istoricul tranzacțiilor, fapt ce confirmă că cererea a fost depusă.

Cum pot să depun o Cerere aferentă creditului în Cabinetul personal?

Pentru a depune o cerere aferentă creditului tău la Microinvest din Cabinetul personal este necesar de parcurs următorii pași:

 1. Apasă butonul Aplică acum;
 2. Completează toate câmpurile necesare din formular;
 3. Anexează o poză a buletinului de identitate;
 4. Bifează în căsuțele necesare că ești de acord cu termenii site-ului, că oferi consimțământul pentru accesarea informației despre istoria creditară și pentru prelucrarea datelor personale;
 5. Apasă butonul Trimite Cererea.
   

Ce fac dacă am uitat parola de acces?

Dacă ai uitat sau pierdut parola de acces sau crezi că parola ta nu mai este sigură, trebuie să parcurgi încă o dată pașii de accesare a Cabinetului personal pentru utilizatorii noi și vei obține o parolă nouă.

Cum pot accesa Cabinetul personal, dacă sunt utilizator curent?

Pentru utilizatorii curenți ai Cabinetului personal este necesar de parcurs următorii pași:

 1. Accesează pagina web;
 2. Dă clic pe butonul Cabinet personal și selectează Client;
 3. Introdu IDNP-ul, daca ești persoană fizică sau IDNO-ul, în cazul persoanei juridice și parola;
 4. Introdu parola;
 5. Apasă butonul Intră în cont.

Cum pot accesa Cabinetul personal, dacă sunt utilizator nou?

Pentru a accesa Cabinetul personal prima dată, trebuie să parcurgi următorii pași:

 1. Accesează pagina web;
 2. Dă clic pe butonul Cabinet personal și bifează căsuța Client;
 3. Introdu IDNP-ul, dacă ești persoană fizică sau IDNO-ul, în cazul persoanei juridice;
 4. Introdu numărul tău de telefon;
 5. Apasă butonul Obține o parolă;
 6. Pe ecran va apărea un mesaj de notificare a expedierii SMS-ului cu parola de acces;
 7. Introdu în câmpul indicat parola de acces recepționată la numărul de telefon;
 8. Apasă butonul Intră în cont.

Ce pot sa fac în Cabinetul personal?

Cabinetul personal permite realizarea unui șir de acțiuni, precum:

 • Să aplici pentru un nou credit, prin completarea cererii online;
 • Să afli detalii despre starea creditului, sold, suma totală, graficul de rambursare și alte informații despre credit;
 • Să urmărești istoria tranzacțiilor;
 • Să calculezi suma creditului, folosind calculatorul de credite;
 • Să găsești răspunsuri la cele mai frecvente întrebări în procesul de creditare.
 • Să faci retrageri din limita Liniei de credit sau să închizi total anticipat Linia activă.
           

Ce este Cabinetul personal pentru client?

Cabinetul personal este un mijloc de comunicare electronic, sub formă de interfața personală a Clientului. Acesta poate fi accesat de pe pagina web.

Care sunt condițiile de obținere a unui credit Auto pentru afacere?

În cazul în care veniturile tale sunt dintr-o activitate antreprenorială, dacă scopul noului tău creditul este procurarea unui automobil, creditul va fi analizat conform condițiilor de creditare pentru afaceri. Mai multe detalii cu privire la creditele pentru afaceri găsești AICI sau contactează-ne la 022 801 701.

Care este suma maximă pentru un credit Auto la Microinvest?

Suma maximă pentru un credit Auto este de 30 000 euro.

Care este diferența dintre credit Auto și leasing?

În cazul unui Credit Auto, clientul este proprietarul maşinii încă de la începutul perioadei de creditare, iar împrumutul se achită prin rate lunare. În situaţia unui contract de leasing, maşina aparţine companiei de leasing, de la începutul contractului până la încheierea acestuia. Schimbul de proprietate la un contract de leasing se face la sfârşit, după ce clientul achită toate ratele. Compania Microinvest oferă posibilitatea procurării unui automobil doar prin Credit Auto.

Cum pot depune o cerere pentru un credit Auto?

Cererea de credit Auto o poți depune fizic la una din oficiile secundare Microinvest sau online accesând link-ul. Dacă procuri mașină de la o Parcare Auto partener, poți depune cererea direct la ei. Dacă deja ești client Microinvest poți depune o cerere prin telefon la 022 801 701 sau prin cabinet personal.

Ce vacanță de plată se oferă la creditele Agro?

La un credit Agro poți primi până la 9 luni pauză de la plată. Scopul nostru este să creăm un grafic de rambursare comod pentru tine. Pentru a primi o ofertă individuală te rugăm să ne contactezi la 022 801 701.

Ce înseamnă limita de credit?

Limită de credit este suma maximă pe care o poți obține pe parcursul anului. De exemplu, dacă limita ta de credit este de 1 000 000 de lei, poți împrumuta toată suma astăzi sau obține 500 000 de lei astăzi, iar peste o săptămână, o lună sau chiar jumătate de an, încă 500 000 de lei. Orice sumă în cadrul limitei aprobate poate fi obținută în termen de 2 ore. Limita de credit îți permite să economisești timpul și ai posibilitatea să închei tranzacțiile necesare la momentul potrivit. Se efectuează gratis.

Care este suma maximă pentru Creditele Business fără gaj?

Suma maximă pe care o oferim fără gaj clienților business este de 2 000 000 lei. Totuși, acestă limită este stabilită individual pentru fiecare client, în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: aportul propriu, domeniul de activitate etc. Pentru a primi o ofertă individuală, poți să ne contactezi la 022 801 701.

Cine poate beneficia de un Credit Business / Agro?

Orice persoană fizică sau juridică care deține o activitate antreprenorială poate beneficiat de un Credit Business.

Care este procedura pentru a primi un credit Business?

Inițial, stabilim o întâlnire împreună cu Expertul de Creditare Microinvest, care, în urma unei analize preventive, va întocmi un grafic de plată individual preliminar și lista de acte necesare. După prezentarea actelor, este nevoie să depui o cerere de credit, la care vei primi răspuns în maxim 24 de ore. Ultimul pas este semnarea contractul de credit și primirea banilor. Toată procedura poate dura până la 2 zile lucrătoare.

Care este procentul / rata lunară a unui credit?

Rata procentuală a unui credit este influențată de mai mulți factori, cum ar fi: perioada, suma, nivelul de risc al clientului. Pentru a calcula rata lunară aproximativă, accesează calculatorul online. Iar pentru a obține o ofertă individuală, te rugăm să ne contactezi la 022 801 701.

Este nevoie de venituri oficiale pentru a putea primi un credit?

Nu este obligatoriu să fii angajat(ă) oficial, este important să ai o sursă de venit stabilă (confirmată), deoarece în primul rând analizăm capacitatea de plată.

Ce documente sunt necesare pentru a primi un credit?

Ca să depui cererea pentru un credit ai nevoie doar de buletinul de identitate valabil. Ulterior, în funcție de suma solicitată ți se pot cerere acte suplimentare cum ar fi documente cu privire la confirmarea veniturilor, fidejusor / codebitor sau gaj.

Сare sunt condițiile de obținere a unui credit?

Pentru a obține un credit este necesar să ai venituri stabile și o istorie creditară pozitivă. Mai multe detalii cu privire la condițiile de creditare găsești AICI sau contactează-ne la 022 801 701.

Ce sunt creditele de consum?

Creditele de consum sunt destinate pentru necesități personale, cum ar fi: reparația, amenajarea locuinței, achiziționarea tehnicii smart și pentru casă, călătorii, educație etc.

Am credite la alte organizații sau bănci, le pot refinanța la Microinvest?

Compania Microinvest refinanțează credite de la alte organizații sau bănci, însă sunt mai mulți factori de decizie pe care îi luăm în calcul: istoria creditară bună, capacitatea de plată, sursa stabilă de venit. Depune o cerere de credit și primești un răspuns.

Dacă am deja un credit mai pot beneficia de unul?

Da, dacă veniturile tale sunt suficiente pentru a achita 2 sau mai multe credite paralele, iar creditele active sunt achitate fără întârzieri.

Pot depune cerere pentru un credit fără a mă apropia la filială?

Sigur. Poți depune o cerere de credit online, accesând link-ul.

În cât timp primesc răspunsul la cererea de credit?

Răspunsul la cererea de credit pentru persoană fizică îl primești în 15 minute.

Cum pot aplica pentru un credit la Microinvest?

Cererea de credit o poți depune fizic la una din oficiile secundare Microinvest, prin telefon la 022 801 701 sau online. Dacă deja ești client Microinvest poți depune o cerere direct în cabinet.

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe