MCI Logo

În luna dragostei, toți ne dorim să petrecem și mai mult timp împreună cu oamenii dragi din viața noastră și să trăim momente unice în fiecare zi. Serile monotone de iarnă pot deveni romantice, cu ajutorul unui simplu Smart TV pentru living sau dormitor, ales în funcție de necesitățile individuale – un cadou perfect de familie, care la sigur va fi apreciat.

Pentru că știm că achiziționarea unui televizor destoinic este o investiție responsabilă, Microinvest e gata să te ajute atât cu suportul financiar, cât și cu sfaturi practice în alegerea modelului potrivit pentru tine. Aici se pricep cel mai bine, cei de la Sony Center, unul din partenerii Microinvest, guru în tehnică audio, video și televizoare. Deci, dacă planifici să-ți iei un TV și încă ești indecis, hai să-l alegem împreună.

Caracteristici must-have atunci când alegi un televizor smart

Televizoarele de astăzi se deosebesc mult de modelele standard de acum câțiva ani, în primul rând prin posibilitățile inteligente pe care ni le oferă. Pe lângă calitatea fără compromis a imaginii redate, un Smart TV îți permite să navighezi cu ușurință pe internet, să accesezi cele mai populare platforme de streaming și să te bucuri de un șir întreg de funcții smart de ultimă generație.

Totuși, ca să fii sigur în alegerea făcută și că ai găsit televizorul pereche, perfect pentru dormitorul sau livingul tău, înainte de a merge la magazin, merită să faci cunoștință cu cele mai importante criterii și specificații tehnice, care dau tonul la capitolul performanță.

  1. Modul de utilizare a televizorului. Acest criteriu constă în stabilirea principalelor tale necesități de utilizare. Pentru utilizatorii care majoritatea timpului vizionează posturile de televiziune digitală, accesează uneori Youtube sau privesc filme online, în format HD, cea mai bună alegere vor fi televizoarele din clasa de buget, cu specificații medii, dar capabile să ne ofere o imagine destul de bună. O altă categorie de utilizatori, mult mai avansați la capitolul cerințe față de conținutul redat sunt cei care privesc filme sau videouri în format 4K, au abonament la platformele populare de streaming video, precum: Netflix sau Amazon Prime, iar pe lângă toate iubesc și jocurile video. În acest caz e nevoie de un televizor mai performant, dotat cu cele mai noi specificații tehnice, procesor puternic, rezoluție 4K și contrast maxim, datorită tehnologiei Full Array Local Dimming sau OLED.
  2. Diagonala și distanța de vizionare. În alegerea televizorului potrivit, ne vom confrunta cu încă o alegerea responsabilă – diagonala. Cât de straniu nu ar suna, informațiile de pe Internet referitor la tipurile de diagonale sunt cam depășite și uneori departe de realitate. În zilele noastre, practic toate televizoarele moderne sunt capabile să ne ofere o calitate excelentă a imaginii ca să ne putem bucura din plin de vizionarea filmelor sau serialelor preferate. În plus, nu trebuie să păstrăm distanța de trei sau patru diagonale de la canapea și până la televizor, așa cum se credea anterior. Distanța de vizionare egală cu maximum două diagonale este considerată absolut acceptabilă și chiar recomandată de producători.
  3. Funcțiile disponibile. În lumea modernă, televizorul nu mai este considerat nici pe departe o simplă „cutie” electronică, care poate doar reda posturile TV. Astăzi, cu ajutorul unui televizor smart putem naviga pe Internet, accesa diverse pagini și conținuturi Web, instala aplicații, asculta radio, rula jocuri online și multe altele.
  4. Și ultimul, dar nu cel din urmă criteriu în alegerea unui televizor sunt preferințele individuale. Nu contează cât de performant este acesta sau cât de subțiri sunt marginile ecranului, cel mai important lucru este să se potrivească pe deplin cu nevoile tale. Până la urmă, acesta este un element important în fiecare casă, capabil să ne facă serile mai frumoase și interesante împreună.

Dacă ai răspunsul la toate criteriile menționate mai sus, poți să te pornești cu încredere în căutarea televizorul perfect. La Sony Center te așteaptă o gamă variată de televizoare, pentru toate preferințele, necesitățile și buzunarele. Poți sta liniștit și în cazul în care nu ai toată suma de bani la moment, dar îți dorești mult un televizor. Microinvest e gata să te ajute cu un credit de consum, la cele mai avantajoase condiții, ca să aduci bunăstare și confort în casa ta.