MCI Logo

Știai că petrecem aproape 25 ani din viața noastră dormind? Ba mai mult, somnul este considerat unul din ritualurile vitale de sănătate și frumusețe, care ne scapă de cearcăne, ne umple de energie și putere pentru noi realizări și ne creează buna dispoziție pentru toată ziua. Unul din elementele principale, care contribuie direct la asigurarea unui somn odihnitor și sănătos este salteaua pentru pat. Anume de saltea depinde cât de comod îți va fi somnul, dar și dacă te vei trezi a doua zi odihnit și plin de puteri sau cu dureri de spate și coloană.

Dacă ți-ai înnoit recent dormitorul sau pur și simplu ai nevoie de o saltea ortopedică pentru pat, capabilă să îți ofere un mediu favorabil pentru un somn liniștit să știi că acest articol e exact pentru tine. Împreună cu cei de la Dormitor.md, parteneri de ani buni ai Microinvest, am făcut o tură în lumea saltelelor moderne, ca să-ți relatăm care sunt cele mai importante criterii în alegere și caracteristici tehnice de bază de care trebuie neapărat să ții cont.

Alege salteaua perfectă în 5 pași cu Dormitor.md și Microinvest

Saltelele, la fel ca și oricare alt obiect de mobilier nu pot fi clasificate în bune sau rele, pentru că sunt foarte diferite. Acestea se deosebesc prin tipul construcției, materialelor din care sunt produse, nivelul de rigiditate, dimensiuni, înălțime, producător și multe alte caracteristici tehnice și de design. În plus, o saltea e ca o haină, poate să ți se potrivească ție, dar nu și altei persoane. Soluția este să găsești mijlocul de aur la toate capitolele și să te documentezi despre cele mai importante criterii tehnice de calitate și confort.

Ca să nu te complici prea mult, împreună cu experții de la Dormitor.md am stabilit 5 pași primordiali pe care ar trebui să parcurgi înainte să-ți alegi salteaua potrivită. Iată care sunt aceștia:

  1. Stabilim nivelul optim de duritate. Acesta este una din principalele caracteristici ale unei saltele ortopedice. Chiar a fost demonstrat că anume de cât de tare sau moale este salteaua depinde direct poziția și calitatea somnului. Opțiunea universală rămân a fi saltelele cu duritate medie, totuși necesitățile și preferințele sunt individuale. În general, saltelele pot fi clasificate în 5 grupuri: moi, mediu spre moi, medii, mediu spre tari și tari.
  2. Alegem tipul construcției și materialul de umplutură. Aici avem de ales dintre două variante generale: saltele cu arcuri (individuale) sau fără (pe baza de spumă). Ambele variante sunt ortopedice. La rândul lor, saltelele fără arcuri pot fi produse dintr-o gamă vastă de materiale, precum: spumă poliuretanică, latex, fire de cocos, holofibre, sisal, spumă vascoelastică și spumă cu memorie. Alegând un material potrivit, vei primi un nivel optim de duritate al saltelei, care va reduce presiunea asupra coloanei vertebrale și o va menține în poziția ei naturală în timpul somnului.
  3. Atragem atenția la caracterul ortopedic al saltelei. Corpul uman este conceput în așa fel încât părțile acestuia să aibă presiune diferită pe suprafața saltelei. În legătură cu această proprietate a fost dezvoltată o categorie specială de saltele – cu zone de rigiditate diferită. În funcție de acest criteriu, deosebim saltele cu 3, 5 sau 7 zone diferite de rigiditate. Acestea corespund trăsăturilor anatomice maxime ale corpului uman. Zonarea saltelelor pe baza de arcuri individuale este asigurată de o combinație de arcuri cu rigiditate diferită. În timp ce zonarea saltelelor pe bază de spumă este asigurată prin schimbarea diametrului și densității perforațiilor. Astfel putem obține un suport optim și corect din punct de vedere ortopedic.
  4. Ne decidem cu tipul învelișului (husei). Primul detaliu atunci când analizăm tipurile de învelișuri pentru saltele este să concretizăm dacă acestea au husă detașabilă sau nu. Prima variantă este mult mai practică în utilizare și poate fi spălată periodic în mașina de spălat. Adițional, ține cont de proprietățile antialergice și anti-acariene ale husei, dar și dacă este produsă din materiale naturale, precum bumbac sau lână sau sintetice.
  5. Și cel mai important, optăm pentru un producător și distribuitor de încredere. Achiziționarea saltelei dintr-un magazin autorizat îți aduce un șir de avantaje, precum garanția calității direct de la producător, spectru vast de modele, raport optim preț-calitate. În plus, consultanții specializați te vor ajuta să alegi modelul optim pentru tine.

La Dormitor.md ai toate șansele să-ți „întâlnești” salteaua pereche, pentru că te așteaptă o gamă vastă de modele din toate categoriile de preț, de la diverși producători de top. Experți în tot ce înseamnă confort în dormitor, echipa Dormitor.md e gata să te ghideze de la 0 în tot sortimentul de modele și să-ți explice treptat avantajele fiecărui tip de saltea. Poți sta liniștit și dacă nu ai toată suma de bani pentru achiziționarea saltelei perfecte – Microinvest îți poate oferi suportul financiar necesar, ca să te bucuri de confort, relaxare și un somn sănătos.