MCI Logo

Pasiunea pentru fotografie a descoperit-o încă de pe băncile școlii, acolo unde era înconjurat de artă și unde a început să-și transpună viziunea artistică în desen, pictură, iar mai apoi în fotografie. După 12 ani de studii la un liceu cu profil de arte plastice, a ales să meargă la facultatea de economie, însă dragostea pentru fotografie nu i-a dispărut niciodată.

„Îmi amintesc și acum primul meu aparat foto, pe care l-am procurat cu ajutorul părinților, încă pe vremea când eram student. Era un Canon 60D, cu el am învățat ce înseamnă fotografia. Aveam mulți prieteni – fotografi, care m-au ajutat să „mă împrietenesc” cu partea tehnică, să înțeleg setările. Inițial, fotografia era un hobby, pe care îl combinam perfect cu perechile de la facultate și, în plus, această pasiune a mea îmi mai aducea și ceva bănuți”, spune Nicolae Gorgan, fondatorul Gorgan Photography.

Primele experiențe în calitate de fotograf profesionist au fost în cadrul petrecerilor private, iar acum, după 10 ani de prietenie cu aparatul foto, Nicolae poate fi cu siguranță numit „fotograful vedetelor”. Fotografia este jobul său de suflet, acolo unde se dedică cu drag, iar pentru că își face meseria cu multă dragoste și plăcere, acest hobby din adolescență s-a transformat în mica lui afacere.

„Fotografia îmi oferă multe oportunități. Am avut ocazia să călătoresc în locuri deosebite, uneori exotice chiar. Dacă stau să-mi amintesc, cele mai impresionante destinații pentru mine au fost Chicago, Dubai și Nepal. Acum, pe timpul pandemiei, am avut posibilitatea să cunosc mai bine țara noastră.. Am fost implicat într-un proiect, care așa și se numea – „Redescoperă Moldova”. Timp de câteva zile am făcut un tur expres prin țară, am vizitat locuri pitorești, iar eu am fost responsabil de reportajul foto”, povestește cu entuziasm fotograful.

„Secretul unei fotografii reușite stă în mâinile dibace ale fotografului, buna dispoziție și tehnica performantă”

Rețeta unei fotografii reușite conține mai multe ingrediente, începând de la atmosferă, lumină, experiența și viziunea fotografului, buna dispoziție a tuturor persoanelor participante, dar și calitatea imaginii. În fiecare an apar generații noi de tehnică, tot mai performantă, care oferă posibilitatea „jonglării” cu mai multe setări și care, în final, permit livrarea unui produs calitativ.

„Domeniul fotografiei presupune anumite standarde, cu care trebuie să fii pe piață. Tehnica se uzează, iar o dată la 1-2 ani deja trebuie să mai faci mici schimbări. Desigur, un produs bun poți să faci și cu o tehnică mai veche, însă va fi un proces mai lung și va implica mai mult efort”, spune Nicolae Gorgan.

„ACUM” este momentul cel mai potrivit când vorbim despre investiții în afacere sau soluționarea unei necesități

Ca și orice altă activitate, fotografia necesită investiții. Pentru a-și procura tehnică de ultimă generație, Nicolae a contat pe sprijinul companiei Microinvest, un creditor responsabil pe piața fianciară din țara noastră. Un aparat foto nou, lentile, blițuri, un ecran, care să-l ajute la redactarea fotografiilor, sunt doar câteva unelte pe care fotograful le-a procurat cu suportul financiar oferit de Microinvest.

„Despre Microinvest am aflat de pe rețelele de socializare, oferta lor mi s-a părut foarte atractivă și am zis să încerc să apelez la ei. Deja aveam experiență de creditare la alte instituții și știam exact de ce am nevoie. Ei au fost foarte receptivi, mi-au făcut o ofertă avantajoasă și ce m-a impresionat, decizia am obținut-o în 10 minute. Omul este curios de fire, el vrea să cunoască și vrea să facă aceasta ACUM. De aici vine și avantajul principal pe care l-am remarcat în colaborarea cu compania Microinvest – operativitatea”, povestește despre experiența sa, Nicolae Gorgan.