MCI Logo

Istoria afacerii mele începe foarte devreme, odată cu lansarea procesului de privatizare.  Această moară a fost  în proprietatea statului pe vremurile comunismului, iar totul a început în anul 1994, atunci când am reușit să cumpăr acțiunile în baza bonurilor patrimoniale și să devin unicul proprietar.  De fapt, niciodată nu aș fi crezut că voi avea în proprietate o moară și că o să mă ocup cu agricultura atâta timp cât eram învățător la școala profesională și nu mă imaginam activând în alt domeniu. Probabil m-a motivat faptul că mama mea a lucrat foarte mulți ani la moară.

Dacă e să vorbim despre cea de-a doua activitate – agricultura, pot să spun că dragostea față de pământ cu siguranță mi-a fost transmisă de la generațiile precedente. În fiecare generație din familia noastră era cineva care se ocupa cu prelucrarea pământului și creșterea culturilor agricole. Prin 1997 am început să prelucrez 3-4 ha de pământ arendate de la prieteni. Ulterior, suprafețele s-au extins, acum ne întindem pe circa 60 ha cu așa culturi ca: mazăre, orz, grâu, porumb și floarea-soarelui. Între timp am procurat și tehnica agricolă necesară: două tractoare și o combină.

La procurarea combinei am beneficiat de suportul financiar din partea Microinvest. Atunci am apelat la ei pentru prima dată. Aveam deja experiență cu alte instituții financiare în care am pierdut foarte mult timp pentru a aduna toate documentele necesare, de aceea la Microinvest  am apreciat foarte mult profesionalismul angajaților și viteza cu care am obținut banii. Aceasta m-a făcut să apelez cu încredere și a doua oară, de data aceasta am solicitat banii pentru îngrășăminte și timp de 30 de minute am reușit să-i obțin. Pentru orice afacere este important să obții suportul financiar la timp, iar cu Microinvest este comod, simplu și rapid.