MCI Logo

Să fii eco friendly și să ții pasul ultimelor tendințe ale timpului este un trend tot mai popular în zilele noastre, mai ales în rândul șoferilor. Dacă în anul 1994, când cei de la Toyota au lansat prima tehnologie hibrid funcțională, oamenii se uitau sceptic la vehiculele ecologice de atunci. Astăzi o mașină hibrid e o adevărată mândrie pentru orice șofer, capabilă să ofere un șir întreg de avantaje, dar și senzația că contribui direct la stoparea fenomenului de poluare a mediului.

La Cipauto, unul din partenerii Microinvest șoferii au de unde să aleagă mașini pentru toate gusturile, bugetele și necesitățile, inclusiv modele hibrid – care între timp au devenit una din cele mai populare alegeri. Și pentru că știm că mașina este o achiziție pentru o perioadă îndelungată și toți ne dorim să nu dăm greș cu alegerea, acest articol am decis să-l dedicăm mașinilor hibrid. Mai bine zis principalelor motive de ce șoferii moderni aleg să conducă hibrizi.

Econome, moderne și sigure: principalele AVANTAJE ale mașinilor ecologice

Primul lucru pe care trebuie să-l știm despre mașinile hibrid este principiul de funcționare. Acestea au la bază un sistem inovator, alcătuit din două motoare: unul termic și unul electric, dar și o baterie hibrid cu capacitate mare. Principalul motiv pentru care au început să se producă mașini de acest tip a fost prețul înalt la combustibil, dar și responsabilitatea față de mediul înconjurător. Cu timpul, acest sistem a evoluat, iar astăzi, sub umbrela titlului de mașină ecologică putem califica 4 tipuri:

Orice șofer care conduce de ceva timp o mașină ecologică, cu siguranță va fi de părerea că achiziționând un vehicul obișnuit în 2021 îți cumperi de fapt o „problemă” în timp. De ce? În primul rând pentru că majoritatea producătorilor de mașini din lume și-au pus drept scop ca până în anul 2030 să producă doar mașini hibrid, plug-in sau electrice. Dar și pentru că peste câțiva ani va fi tot mai greu să vinzi o mașină cu motor cu ardere internă, care între timp își va lăsa amprenta și asupra mediului înconjurător, datorită emisiilor în exces de CO2.

Descoperă 7 motive „destoinice” să-ți iei un HIBRID în 2021

Dacă ar fi să facem o scurtă analiză a mașinilor pe care le vedem zilnic în trafic prin Chișinău, fără îndoială fiecare al treilea model este de tip hibrid, mai ales în rândul taxiurilor. Tot mai mulți oameni înțeleg pe deplin beneficiile economice, tehnice și de consum ale mașinilor cu sistem hibrid iar asta este un detaliu îmbucurător pentru țara noastră, cât și pentru întreaga lume. Dacă și tu stai pe gânduri că e timpul să treci la un hibrid dar încă nu ești convins că e alegerea potrivită pentru tine, iată care sunt principalele motive de ce merită să-ți iei o mașină de acest tip:

  1. Sunt econome. Fără îndoială, primul detaliu în alegerea unui automobil este consumul. Mașinile hibrid sunt cele mai „norocoase” la acest capitol, datorită sistemului de frânare regenerativ, fapt ce ne oferă un consum mult mai redus decât modelele cu motor obișnuit.
  2. Se potrivesc perfect atât pentru regimul de viață urban, cât și rural. Ba mai mult, pot deveni companioni buni și în călătorii, datorită consumului eficient la drum lung, ușurinței și comodității în exploatare.
  3. Sunt ecologice. Cu toții știm că dezavantajul numărul 1 al motoarelor cu ardere internă este poluarea mediului cu CO2. Mașinile hibrid reduc considerabil nivelul de poluare, datorită combinației dintre un motor termic și unul electric. De asemenea, acestea nu produc zgomot sau miros de combustibil. Iar la toate acestea se adaugă și consumul eficient.
  4. Au un nivel redus de degradare a bateriilor (SOH). Acest coeficient indică starea bateriilor unei mașini hibrid sau electrice. Datorită sistemului inovator, nivelul de degradare a bateriilor unei mașini hibrid este de aproximativ 15%, fără a avea un impact major asupra modului de exploatare a automobilului în timp. În plus, respectând principalele condițiile de exploatare, putem prelungi durata de viață a bateriilor.
  5. Sunt practice, ușor de întreținut și reparat. Alături de eficiența înaltă de consum, acestea ne oferă o autonomie similară cu mașinile pe benzină sau motorină, fără efecte negative asupra mediului sau necesitatea încărcării la priză. Mulți șoferi încă se tem de faptul că aceste mașini sunt greu de reparat și întreținut. Dar și aici poți sta liniștit. În cazul defectării, nu e neapărat să schimbăm întreaga baterie, ci doar celula defectă.
  6. Sunt dotate cu senzori electronici moderni și mecanisme inovatoare. Astăzi șoferii își doresc nu doar mașini econome, ci și cu tot felul de funcții moderne în set. O mașină hibrid îți poate oferi o experiență unică de condus, siguranță și comoditate.
  7. Nu se tem de ger sau temperaturi înalte. Mașinile hibrid sunt dotate cu sisteme de răcire și încălzire a bateriei, ca să rămână funcționale indiferent de timpul de afară.

Și încă ceva, optând pentru o mașină hibrid devii din start parte a unei generații noi de oameni, preocupați de aspectul ecologic și starea mediului înconjurător și mereu deschiși pentru ceva nou. Îți garantăm că după un hibrid nu vei mai dori să treci înapoi pe o mașină tipică. Vino la Cipauto să faci cunoștință cu modelele disponibile în parcare și dacă îți găsești mașina pereche, Microinvest e gata să te ajute cu un credit auto, la condiții favorabile.