MCI Logo

Știai că o ușă de interior perfect funcțională este alcătuită din mai multe elemente „vitale”: foaia de ușă cu diferite dimensiuni, grosime, acoperire și umplutură, pervaz, extensie, toc și accesorii de feronerie. Toate asigură o exploatare comodă și îndelungată, dacă le alegi corect. Totuși, în căutarea celei mai bune uși de interior s-ar putea să te rătăcești în prea mulți termeni tehnici și caracteristici complicate, dacă nu te documentezi despre ce criterii ar trebui să întrunească.

Compania Nani – partener Microinvest și unul din cei mai cunoscuți producători autohtoni de parchet și uși, știe totul despre cum trebuie să arate o ușă de interior perfectă. Specializați de peste 20 de ani în producerea ușilor interioare, după proiecte și designuri personalizate, aceștia îți pot transpune în realitate cele mai ingenioase idei de uși pentru apartament sau casă, demne de toată admirația. Și pentru că încă suntem în sezonul reparației, te invităm să descoperi o listă cu recomandări, de care merită să ții cont când îți alegi ușa.

5 sfaturi de la echipa Nani și Microinvest, cum să alegi o ușă interioară

Primul și cel mai important detaliu pe care ar trebui să îl cunoști este că o ușă de interior potrivită nu trebuie deloc să-ți distragă atenția, ci dimpotrivă să completeze armonios orice încăpere, creând o atmosferă liniștită și oferindu-ți intimitate. În plus, aceasta va păstra căldura și va asigura izolarea fonică, cu o durabilitate destoinică în timp. Toate aceste calități nu sunt un bonus, ci criterii must-have, care pot fi asigurate dacă alegi bine ușile chiar de la început.

Ce înseamnă să te informezi și să alegi bine o ușă de interior? Să iei în considerare toate detaliile de care depinde nemijlocit buna exploatarea și durabilitate a acesteia și să nu te bazezi doar pe aspectul estetic. E și firesc, toți ne dorim uși frumoase și stilate, dar trebuie să ținem cont și de alte caracteristici importante. Anume despre ele, ne-au dat mai multe detalii, cei de la Nani:

  1. Acoperirea foii de ușă. Diversitatea materialelor folosite pentru producerea ușilor cu fiecare an devine tot mai variată, de la opțiuni naturale, până la materiale artificiale. Cei de la Nani sunt adepții materialelor naturale, folosind două categorii de finisaje în producerea ușilor sale: HDF cu furnir de stejar sau nuc, ce poate fi și vopsit. Aici, poți să optezi și pentru încă o tendință actuală în prezent: uși de interior invizibile sau din sticlă.
  2. Izolarea fonică și termică. Acest criteriu depinde de grosimea ușii, dar și umplutura (miezul) acesteia. Când vorbim despre umplutură, de regulă avem două opțiuni: plăci din PAL sau umplutură de tip fagure, ambele eficiente. Grosimea optimă a unei uși trebuie să fie de cel puțin 40mm, iar izolarea fonică – de cel puțin 28db.
  3. Funcționalitatea. O ușă de interior la comandă se va integra perfect în orice încăpere, completând chiar și aspectele personalizate. Fie că ai nevoie de o construcție simplă, doar cu pervaz sau și de o extensie. Aspectul funcțional este asigura și de feroneria aleasă, care trebuie să fie de calitate, dacă îți dorești o utilizare ușoară și îndelungată.
  4. Textura și nuanța. Aceste două calități sunt importante nu doar pentru aspectul estetic, ci și ușurința în exploatare și curățare. Cele mai practice și la modă rămân ușile în culori deschise și naturale, care în plus sunt și ușor de integrat în orice tip de design.
  5. Montarea. Când ai ales ușa și toate elementele adiționale, îți recomandăm să ai grijă ca să fie montată corect. Anume de montare depinde direct buna funcționare a ușii, integrarea armonioasă a acesteia și chiar durabilitatea.

Acum că ești pregătit cu toată informația necesară despre ușile de interior poți să începi căutarea modelelor potrivite. Apropo, la Nani ai posibilitatea să-ți realizezi la comandă modelul de ușă dorit, după toate standardele calității și cele mai noi tendințe de design. Tot la ei poți comanda și parchet stratificat, de cea mai înaltă calitate. Poți sta fără griji și dacă nu ai toată suma de bani necesară pentru reparație, Microinvest e gata să-ți ofere suportul financiar necesar. Clienții Nani, pot beneficia de oferta specială – credit 0%, pe o perioadă de 6 luni. Și nu mai trebuie să amâni reparația până aduni toți banii.

______________________________________________________________

Exemplu de calculare a creditului cu rata dobânzii 0%, fără comisioane suplimentare

Pentru un împrumut cu suma totală de 6000 de lei, pe o perioadă de 6 luni, suma lunară spre achitare va fi de 1000 de lei. Astfel, în final, vei achita 6000 de lei, fără plăți suplimentare. În acest caz, DAE constituie 0%.

Reține, creditul se acordă pe o perioadă stabilită și presupune obligația de plată.