MCI Logo

Un proverb vechi din străbuni spune să-ți alegi sania vara și carul iarna. Totuși, din lipsa de bani, nu reușim întotdeauna să ne facem planurile la momentul oportun. Dar când iarna e aproape și gerul ne bate la ușă, cu căldura nu e de glumit. Dacă încă nu ai reușit să-ți înnoiești vara asta sistemul termic din casă sau apartament sau încă stai la dubii ce cazan să alegi, acum e cel mai bun moment să-ți cumperi o centrală termică de la NANU. Mai ales că ai și o ofertă specială la achiziționarea în rate, în parteneriat cu Microinvest.

Fiind o achiziție costisitoare și responsabilă, în alegerea modelului potrivit primul și cel mai important pas pe care trebuie să-l faci e să te documentezi despre principalele caracteristici tehnice pe care ar trebuie să le aibă o centrală termică. Și aici suntem gata să-ți dăm o mână de ajutor. Împreună cu partenerul nostru NANU am pregăti un GHID succint, dar foarte explicit, despre cum să alegi corect și fără prea multe bătăi de cap o centrală pe gaz bună și economă.

Alege cea mai bună centrală termică, împreună cu Microinvest și NANU

În lumea modernă, când vine vorba de încălzirea casei, oamenii caută soluții care ar putea să le ofere pe lângă eficiență termică și comoditate în exploatare și un consum energetic cât mai eficient. Cea mai bună soluție în acest sens sunt centralele termice pe gaz. Acestea pot furniza apă caldă și confort termic în mai multe puncte de consum, dintr-o singură sursă și sunt disponibile într-o varietate largă de modele, în funcție de funcționare, eficiența energetică dar și puterea de încălzire.

Dacă ar fi să evidențiem criteriile de bază ale unui cazan pe gaz, locul de frunte cu siguranță îl ocupă puterea termică. Anume în funcție de putere, putem determina cât de eficientă va fi centrala termică pentru un anumit spațiu ce trebuie încălzit, care vor fi costurile de achiziție a acesteia, dar și de întreținere. Pe lângă specificațiile tehnice, este bine să cunoști și ce tipuri de centrale termice pe gaz există, ca să știi mai bine ce s-ar potrivi locuinței tale. Așadar, poți alege între:

  1. Cazane pe gaz cu un singur circuit (pot fi utilizate doar pentru încălzirea încăperilor);
  2. Cazane pe gaz econome, cu circuit dublu (acest tip de centrală termică încălzește locuința și, în același timp, îți asigură apă caldă oricând îți dorești).

La rândul lor, aceste două tipuri se împart în alte două categorii, în funcție de tehnologia utilizată privind temperatura, și anume centrale termice în condensare și fără condensare (convenționale). Avantajul cazanelor în condensare constă în consumul mai mic (cu până la 35%), dar și în gradul mic de poluare a aerului. Acest fapt se datorează sistemului de răcire, care reutilizează energia reziduală și o oferă masei de apă încălzite pentru consum.

În rețeaua de magazine NANU poți achiziționa centrale termice de orice tip și buget, cu garanția calității și consultanță în alegerea modelului ce ți se potrivește cel mai bine. Și cel mai important, această achiziție „costisitoare” nu îți va lăsa găuri în buget, pentru că poți beneficia de oferta specială în parteneriat cu Microinvest – achitarea în rate, cu dobânda 0%, pe un termen de până la 6 luni. Pentru ca iarna asta, să fie ger doar după fereastră.

________________________________________________________

Exemplu de calculare a creditului cu rata dobânzii 0%, fără comisioane suplimentare

Pentru un împrumut cu suma totală de 9000 de lei, pe o perioadă de 6 luni, suma lunară spre achitare va fi de 1600 de lei. Astfel, în final, vei achita 9000 de lei, fără plăți suplimentare. În acest caz, DAE constituie 0%.

Reține, creditul se acordă pe o perioadă stabilită și presupune obligația de plată.