Primăvara este anotimpul schimbărilor și aceasta se observă nu doar în natură, dar și în curtea fiecărui gospodar, fiind perioada cea mai prielnică pentru renovările exterioare, precum ar fi repararea sau construirea acoperișului. Un acoperiș calitativ oferă casei tale nu doar un aspect frumos și modern, dar și siguranță. Anume din acest motiv alegerea învelitorii pentru acoperiș este o decizie importantă, care necesită informare și o analiză minuțioasă a tuturor tipurilor de materiale.
Înainte de a alege materialul trebuie să ții cont de arhitectura casei, dar și de rezultatul final, pe care dorești să îl obții. Cele mai des utilizate învelitori sunt: țigla metalică, țigla ceramică și șindrila bituminoasă. Echipa Conluxart, unul dintre partenerii Microinvest și adevărați experți în acoperișuri, sunt gata să vină în ajutor cu o consultație, dar și cu câteva sfaturi utile atunci când nu știi ce fel de acoperiș se potrivește cel mai bine casei tale.
Criterii de care trebuie să ții cont atunci când renovezi sau construiești acoperișul:
- Rezistența construcției de lemn. Dacă construcția de lemn este una rezistentă sau dacă acoperișul este nou, poți alege oricare din tipurile de învelitori. În cazul în care construcția de lemn a acoperișului este mai puțin rezistență, specialiștii de la Conluxart recomandă țigla metalică cu granule minerale, care este un material ușor, cu un aspect asemănător țiglei ceramice și care are totodată o durată de viață și garanție înaltă.
- Încăpere locuită sau nelocuită. Pentru încăperile nelocuite, specialiștii recomandă țigla metalică, datorită prețului mai mic și ușurinței în montare. În schimb, pentru încăperile locuite este recomandată șindrila bituminoasă, care este 100% impermiabilă, are o durată mare de viață, dar și cea mai variată gamă de culori, forme și modele. Tot pentru încăperile locuite este recomandată și țigla ceramică, un material ecologic cu cea mai mare durată de viață și garanție.
- Designul. Pentru a obține rezultatul final mult dorit, alege învelitoarea care se încadrează estetic în tot tabloul, se potrivește cu detaliile decorative ale casei tale și creează în asamblu o imagine armonioasă. La Conluxart găsești materiale potrivite pentru orice tip de arhitectură, dar și de orice culoare, pentru ca locuința ta să arate impecabil.
- Ventilarea învelitorii. Pentru a proteja acoperișul împotriva condensului și degradării, asigură-te că ai pus la punct toate detaliile legate și de ventilarea învelitorii. Condensul duce la reducerea rezistenței construcției de lemn, care stă la baza acoperișului, fapt care ar genera cheltuieli suplimentare de reparare în viitor.
- Accesoriile pentru acoperiș. Pentru ca un acoperiș să reziste în timp, pe lângă materialul învelitorii de înaltă calitate, este nevoie și de un sistem pluvial, format din jgheaburi și burlane, care să asigure colectarea și scurgerea apei rezultate în urma ploilor și topirii zăpezilor. Pentru case mici și mijlocii, cu o suprafață de până la 150 m2, se vor utiliza jgheaburile cu diametrul de 125 mm și burlanul de 87 mm. Pentru acoperișurile ce au mai mult de 150 m2, se recomandă instalarea jgheaburilor și burlanelor cu diametrul de 150 mm și respectiv 100 mm. De asemenea, sfatul specialiștilor este să alegem toate elementele sistemului pluvial, dar și accesoriile de la același producător, pentru a nu întâmpina dificultăți legate de diferența de culoare, formă și calitate.
Dacă planifici și tu să repari acoperișul casei tale sau să faci unul de la zero, cu siguranță îți vor prinde bine recomandările de la specialiștii Conluxart. Dacă nu ai adunat suma necesară, te ajutăm noi. Cu suportul financiar de la Microinvest, poți plăti în rate pentru proiectul tău de acoperiș, simplu și la cele mai avantajoase condiții de creditare.