MCI Logo

Baia este o cameră importantă din fiecare casă, pe care toți vrem să o amenajăm cât mai stilat și funcțional, ca să ne bucurăm la maxim de confort, design ergonomic și o atmosferă relaxantă. Spre bucuria noastră, cu fiecare an, posibilitățile de amenajare a băilor moderne devin tot mai variate: poți opta fie pentru „tradiționala” cadă de baie, de diverse forme și dimensiuni sau varianta optimă, mai ales pentru băile mici – cabina de duș, tot mai populară datorită aspectului practic, designului minimalist și comodității în îngrijire și exploatare.

Când vorbim despre cabine de duș, unul din distribuitorii numărul 1 din Moldova care ne vin în minte este Tehcristal, partener Microinvest – companie specializată în soluții din sticlă securizată, de la cabine de duș și până la balustrade, uși din sticlă și oglinzi la comandă. Pentru că vara e sezonul reparațiilor și toți suntem în căutare de noi recomandări și sfaturi utile, în acest articol, împreună cu cei de la Tehcristal ne-am propus să analizăm cele mai importante criterii în alegerea unei cabine de duș stilată și de calitate, care te vor ajuta să faci o alegere corectă.

TOP 5 recomandări în alegerea unei cabine de duș moderne

Cabinele de duș din sticlă au devenit o parte integrantă a băilor moderne. Pe lângă faptul că au un aspect estetic stilat și atractiv, ele sunt foarte ergonomice, practice și comode în utilizare. Acestea nu necesită o îngrijire specială, e suficient să ștergem în mod regulat sticla cu detergenți speciali și să respectăm principalele reguli de exploatare. În plus, sticla nu se deteriorează de la expunerea la umiditate și temperaturile ridicate, păstrându-și proprietățile estetice și funcționale mulți ani la rând.

Ca să te bucuri de toate aceste beneficii – trebuie doar să-ți alegi cabina de duș potrivită. Dacă ești pe cale să-ți înnoiești camera de baie anul acesta, iată cele mai importante recomandări de la experții Tehcristal, de care trebuie să ții cont atunci când procuri o cabină de dus la comandă sau standard:

  1. Decide-te cu modelul de cabină potrivit necesităților tale, analizând specificul și mărimea camerei tale de baie. Aici ai două opțiuni: cabine de duș cu cadă (varianta de buget) sau fără, instalate direct pe pardoseală.
  2. Alege cât mai responsabil forma și mărimea cabinei de duș. Mărimea standard și cea mai optimă a unei cabine de duș este de 90×90 cm. Totuși, dacă ai o cameră de baie mai spațioasă, îți recomandăm sa alegi o cabină mai mare. De exemplu, ca alternativă la o cabina dreptunghiulară sau pătrata, poți alege un model cu ușă glisantă, care îți va asigura un acces mai facil în interior și îți va permite să utilizezi cât mai eficient spațiul.
  3. Că tot vorbim de uși, un alt detaliu important este să alegem tipul de deschidere. Cabinele de duș moderne sunt disponibile în două variante: cu uși batante (varianta durabilă) sau glisante (varianta practică). Minusul ușilor batante este spațiul necesar pentru deschiderea ușilor. Totuși, cum ne-a demonstrat practica, acestea sunt mai durabile în timp.
  4. Atrage atenția la grosimea panourilor de sticla. Cea mai bună opțiune pentru cabine este sticla securizată de 8 mm, care oferă cabinei un aspect sigur și structural. Extrem de durabilă și rezistentă, o astfel de cabină de duș va aduce o notă luxoasă și practică oricărei băi.
  5. Eficiența costului și garanția calității. Nu alege nici cea mai ieftină cabină de duș, dar nici pe cea mai scumpă – ci mijlocul de aur. Un element important care influențează costul cabinei de duș este tipul feroneriei, de care depinde direct durabilitatea în timp. Cabinele Tehcristal sunt realizate utilizând feronerie premium, de la producătorul francez Glassdebourg, care își merită pe deplin investiția. Iar în plus, fiecare client beneficiază de garanția calității.

Demult planifici să îți alegi o cabină de duș perfectă pentru baia ta? La Tehcristal ai cea mai bogată gamă de modele, pentru toate preferințele, necesitățile și bugetele. Dar asta nu e tot – clienții Tehcristal pot beneficia de suport financiar din partea Microinvest, dacă nu au toată suma de bani necesară pentru achiziționarea cabinei de vis. Astfel, la achiziționarea oricărui produs de la Tehcristal – poți achita cumpărătura în credit 0%, pe o perioadă maximă de 6 luni. Pentru ca cheltuielile de reparație să nu îți lase găuri prea mari în buget și să aducă doar confort și bucurie pentru întreaga familie.