MCI Logo

Una din etapele primordiale în lucrările de reparație a casei este alegerea și montarea ferestrelor. Chiar dacă par a fi niște elemente mai puțin importante, acestea îndeplinesc funcții vitale pentru siguranță și confort: ne oferă izolare termică și fonică, servesc drept sursă de lumina naturală, iar în plus, completează armonios atât interiorul cât și exteriorul locuinței, fie că vorbim de casă pe pământ sau apartament.

Cea mai populară și comună opțiune în zilele noastre rămân a fi ferestrele PVC cu geamuri din termopan. Având o construcție complexă, formată din mai multe elemente, când vine momentul să cumperi și să alegi modelul potrivit de ferestre termopan pare a fi o sarcină dificilă și chiar imposibil de realizat independent. Soluția ideală este să apelezi la un specialist, care cunoaște cele mai importante detalii ale unei ferestre de calitate.

Echipa de experți de la Kameleon, partenerul Microinvest și unul dintre cei mai mari producători de ferestre termopan din Moldova e gata să-ți vină în ajutor cu recomandări utile, pentru ca alegerea ferestrelor perfecte pentru casa ta să nu mai fie o provocare. Nu te vom încurca cu prea mulți termeni tehnici și complicați, ci doar vom puncta criteriile de bază cu care ar trebuie să te familiarizezi, ca să fii sigur că ai făcut o alegere corectă.

4 criterii de care ar trebui să ții cont când alegi ferestre PVC

La prima vedere, ferestrele termopan de la diferiți producători par a fi la fel. De fapt, acestea diferă atât la preț, cât și calitate. Prima recomandare este să nu facem alegerea bazându-ne doar pe costul produsului. Cu toții știm că un lucru de calitate, mai ales ferestrele cu profil PVC nu pot fi ieftine. În plus, nu trebuie să uităm de faptul că confortul și siguranța casei tale depind direct anume de calitatea ferestrelor. Iată care sunt principalele criterii pe care trebuie să le iei în considerare pentru a alege o fereastră PVC de calitate.

  1. Funcționalitatea și tipul profilului și a geamului. Profilul, pachetul de sticle și feroneria sunt elementele principalele ale unei ferestre termopan. Anume de calitatea și funcționalitatea fiecărui element în parte depinde eficiența geamului termopan ales. Ca să iei o decizie asumată, merită să ții cont de dimensiunile profilului, numărul de camere, caracteristicile pachetului din sticlă, dar și ale feroneriei.
  2. Ca și orice produs, o fereastră are propria ei durată de viață. Dar, spre deosebire de bunurile de zi cu zi, ferestrele nu se schimbă la fiecare 1-2 ani, ci o achiziție pe o perioadă îndelungată. O fereastră termopan, în principiu, este foarte greu de distrus sau spart. Dar dacă totuși se întâmplă acest lucru, va fi dificil să o utilizezi în continuare. Și mai rău, se poate bloca într-o singură poziție. Toate acestea se pot întâmpla în timp datorită unui profil PVC ales incorect.
  3. Izolare termică și fonică. Achiziționarea unor ferestre eficiente din punct de vedere energetic, va fi o investiție destoinică pentru casa ta, oferindu-ți confort, păstrarea optimă a temperaturii și liniște. Acest lucru este esențial mai ales pentru familiile cu copii. Cea mai eficientă variantă sunt ferestrele „4 anotimpuri”, cunoscute și ca geamuri Low-e. Acestea se produc prin prelucrarea sticlei cu o soluție specială, care nu permite trecerea căldurii prin suprafața ei.
  4. Siguranța. Fereastra este cel mai slab punct din casa noastră, la fel ca și alte deschideri neprotejate. Din fericire, s-au inventat metode eficiente de protejare a acestora. În primul rând, dacă ai copii, asigură-te că ai un dispozitiv de blocare, de tip “baby control”, care nu îi va permite copilului să deschidă singur fereastra. De asemenea, dacă locuiești la etajele inferioare și este posibilitatea ca cineva să spargă geamul, îți recomandăm să instalezi rolete exterioare.

Investind în ferestre termopane potrivite, de la un producător de încredere, acestea îți vor aduce satisfacție în exploatare, confort și protecție pe o perioadă îndelungată. În plus, întreținerea lor nu este complicată și costisitoare. Cu Kameleon alegerea ferestrelor nu mai este o provocare, ci o achiziție responsabilă și de durată. Iar dacă nu ai toată suma de bani necesară pentru ferestre noi, Microinvest e gata să te susțină cu suport financiar, în condiții favorabile.

Ca să te bucuri de confort și bunăstare în locuința ta.