MCI Logo

Vara e cel mai așteptat sezon, dar și cel mai greoi la capitolul „înăbușeală”. Aer fierbinte, temperaturi înalte și o stare inexplicabilă de oboseală – le poți evita pe toate, dacă începi o „prietenie” adevărată cu un aparat de aer condiționat. E cert că investiția într-un climatizor este una simțitoare, dar totuși, acesta își merită fiecare bănuț, dacă îl alegi, instalezi și exploatezi corect.

La partenerul Microinvest, magazinul Simplex, ai aparate de aer condiționat pentru toate necesitățile și buzunarele. Mari, mici, de perete sau independente, split sau monobloc, cu Inverter sau fără – la atâtea tipuri și modele ai toate șansele să te rătăcești. Stai fără grijă, noi îți venim în ajutor. Împreună cu echipa Simplex am făcut lista celor mai importante recomandări și criterii tehnice care te vor ajuta să faci o alegere corectă și „răcoroasă”. Dă evantaiul la o parte și hai să trecem peste ele!

6 criterii must-have în alegerea un climatizor eficient și durabil

Alegerea aparatului de aer condiționat începe cu stabilirea așteptărilor pe care le ai de la acest „echipament-minune”. Prima diferență de ventilatoarele clasice este că acesta nu doar asigură un flux de aer în încăpere, ci răcește aerul la propriu cu ajutorul unei tehnologii speciale și a unui agent refrigerent. După tipul construcției și modalitatea de funcționare deosebim două categorii de bază: climatizoare split-system și de tip monobloc. În ultimii ani varianta monobloc practic și-a pierdut popularitatea, în schimb aparatele de aer condiționat split-system sunt alegerea numărul 1.

Cum funcționează de fapt aparatele de tip split, care în traducere din engleză înseamnă „divizat”? Acestea sunt alcătuite din 2 unități: interioară și exterioară. Aerul cald din încăpere este transportat către unitatea exterioară, unde este răcit și filtrat, după care, eliberat înapoi, deja sub formă rece. Este important de știut că pe lângă principiul relativ simplu de funcționare, există mai multe caracteristici tehnice și funcționale de care merită să ții cont. Iată care sunt cele mai importante:

  1. Puterea este criteriul primordial în alegerea unui climatizor. Anume de putere depinde calitatea răcirii, dar și suprafața ce poate fi răcită eficient. Îți recomandăm să alegi puterea luând în considerare: tipul încăperii, specificul construcției (tipul tavanului, geamurilor, ușii), dar și numărul de dispozitive și persoane în încăpere. Pentru aparatele de aer condiționat de uz casnic, puterea poate varia de la 1,5kW până la 8kW.
  2. Eficiența energetică. Știi deja că practic toate dispozitivele moderne se clasifică după nivelul de eficiență energetică, de la clasa A (cele mai econome) și până G. Pe lângă clasificarea standard, mai deosebim echipamente însemnate cu +, precum A+ sau A+++, mai scumpe, dar cu un consum de energie mult mai mic.
  3. Funcțiile disponibile. Un aparat de aer condiționat modern pe lângă funcția de răcire are și alte funcții, și anume: regimul de ventilare, funcția de încălzire, regimul Auto etc.
  4. Tipul compresorului. În funcție de acest criteriu, deosebim climatizoare cu Inverter și fără. Inverterul este o tehnologie nouă, care permite funcționarea aparatului de aer condiționat cu o viteză variabilă a compresorului, economisind astfel energia cu până la 30%. În plus, climatizoarele cu Inverter pot funcționa inclusiv la temperaturi scăzute (până la -20 de grade), au un nivel mai redus de zgomot și trecere lentă de la o temperatură la alta.
  5. Funcții suplimentare. Printre cele mai utile se numără: regimul de autocurățare, Turbo Jet (răcire rapidă), senzor de mișcare (când nu e nimeni în cameră trece la consum redus), dezghețarea unității externe și chiar Wi-fi (pentru conectare la distanță).
  6. Instalarea și întreținerea. Acest detaliu este foarte important anume pentru aparatele de aer condiționat de tip split, care se montează atât în interior, cât și exterior. Aici recomandarea de bază este să apelezi la o echipă de profesioniști, care cunosc toate detaliile unei montări corecte. Iar în plus, îți pot oferi deservire tehnică sezonieră.

Nu lăsa clima aridă să-ți strice buna dispoziție în sezonul estival, alege un aparat de aer condiționat potrivit și savurează această perioadă mult așteptată. Apropo, exclusiv la Simplex găsești cele mai performante climatizoare, cu un raport optim preț-calitate, de la brandul AUX. Vestea bună este că la Simplex, în parteneriat cu Microinvest, ai posibilitatea să achiți climatizorul dorit în rate, cu dobânda 0%, pe o perioadă de 6 luni și cele mai avantajoase condiții. Dar asta nu e tot, echipa Simplex este mereu la dispoziția ta cu sfaturi și recomandări cum să alegi tehnica de care ai nevoie.

Vara e despre distracții și bună dispoziție, nu despre înăbușeală.

_______________________________________________

Exemplu de calculare a creditului cu rata dobânzii 0%, fără comisioane suplimentare

Pentru un credit cu suma totală de 9 000 de lei, pe o perioadă de 6 luni, suma lunară spre achitare va fi de 1 500 de lei. Astfel, în final, vei achita 9 000 de lei, fără plăți suplimentare. În acest caz, DAE constituie 0%.

Reține, creditul se acordă pe o perioadă stabilită și presupune obligația de plată.