Sursele alternative au devenit un trend tot mai popular în zilele noastre, care ne ajută să obținem cât mai eficient energie termică sau electrică, prin exploatarea surselor de energie regenerabilă, precum apa, vântul sau razele solare. Ai automat facturi mai mici, iar în plus devii prieten bun cu mediul și natura și te bucuri de avantaje mari pe termen lung. Mai ales când vorbim despre o afacere sau gospodărie țărănească, unde energia este un factor important pentru succes.

În lista celor mai des utilizate sisteme, pentru încălzirea apei sau generarea curentului electric, se numără panourile solare. Acestea reprezintă modalitatea perfectă de a produce energie alternativă tot anul, din orice locație, exploatând o sursă gratuită de energie: soarele. Totuși, ca să te bucuri de productivitate maximă și să alegi un sistem de energie solară, care își merită pe deplin investiția, trebuie să faci acest pas cât mai responsabil și bine documentat. Partenerul Microinvest, Leader Energy SRL ne vine în ajutor.

Cum să alegi cele mai bune panouri solare?

Alegerea unui sistem de energie solară eficient este un proces complex și provocator. Și asta deoarece, aceste sisteme sunt o invenție relativ nouă, și nu toți cunosc care sunt cele mai importante criterii la care merită să atragi atenția. În plus, panourile solare sunt o investiție costisitoare, dar care se răscumpără în timp, dacă le alegi corect. Totuși, când apelezi la un distribuitor specializat, te simți încrezut și chiar mai motivat să treci cât mai curând la energia regenerabilă.

La Leader Energy SRL ai parte nu doar de cele mai moderne și eficiente componente energetice, dar și consultanță specializată în tot ce înseamnă energie alternativă și regenerabilă. Iată care sunt principalele caracteristici de care să ții cont, dacă planifici să investește în panouri solare:

  • Pe piață există mai multe clase și categorii de sisteme de energie solară, care funcționează după principii diferite. Cele mai populare sunt: panourile solare termice (potrivite pentru încălzirea apei), fotovoltaice (perfecte pentru producerea energiei electrice) și de tip hibrid. La rândul lor, panourile fotovoltaice, cea mai populară și eficientă categorie, se divizează în monocristaline (convertesc între 15 – 22% de energie electrică), policristaline (conversie: 13 – 16%) și amorfe (cele mai ieftine, dar și mai puțin eficiente).
  • Tipul construcției. Construcția panourilor solare poate varia în funcție de scopul de utilizare. Astfel, deosebim sisteme On-grid, cu conectare la rețeaua electrică națională și amplasare pe acoperiș sau teren și off-grid (variante portabile, ce lucrează în serie și sunt dotate cu acumulatoare).
  • Nivelul de productivitate și eficiență. Temperatura optimă pentru buna funcționare a panourilor solare este cuprinsă între 20-30 de grade. În aceste condiții, un panou solar poate produce între 40 – 620W/oră.
  • Tensiunea de lucru. După acest criteriu deosebim: panouri de 24V (folosite în cazul sistemelor On-grid) și de 12V (pentru sistemele independente).
  • Componentele și accesoriile. Un sistem de energie solară este alcătuit din mai multe componente și accesorii, care îi asigură buna funcționare. Aici se includ: panourile propriu-zise, cablurile de conexiune, regulatorul sau invertorul (în funcție de tip și model), contorul bidirecțional, panoul de distribuție, acumulatorul și boilerul (în funcție de necesitate și scopul utilizării).
  • Modalitatea de instalare și întreținere. Pentru instalare, cel mai bine este să apelezi la un specialist. Și asta deoarece erorile de montare pot duce la funcționare problematică și chiar defecțiuni tehnice. Regula principală de instalare este sub un unghi de înclinare de 35 grade și cu orientare sudică.
  • Producătorul și distribuitorul. Cu fiecare an, apar noi producători de sisteme energetice. Totuși, e important să alegi un brand cunoscut și consacrat în acest domeniu. Printre cele mai populare se numără: Fronius, Growatt, Peimar, HL Solar, Solaro, Idella, Zantia etc.

Colaborând Leader Energy Group SRL, pe lângă panourile solare de la cei mai buni producători, beneficiezi de servicii de proiectare, ajutor în primirea autorizației, montare și mentenanță. În plus, poți achiziționa sisteme de energie solară și alte componente energetice în credit, în cele mai favorabile condiții, ca să-ți faci afacerea eficientă energetic. Fă primul pas spre sursele regenerabile de energie, împreună cu Leader Energy și Microinvest.

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe