Dacă ești în plină reparație sau în pragul unei amenajări interioare, fie în baie sau bucătărie, una din etapele pe care neapărat trebuie să o parcurgi este să alegi materialul potrivit pentru tavan, pereți și pardoseală. Cea mai bună și populară opțiune în acest sens este gresia și faianța – materiale folosite pe larg în finisarea interioară și exterioară, apreciate pentru designul deosebit, aspectul practic și exploatarea ușoară și îndelungată.

Totuși, la cât sunt de populare, nu toți cunosc prin ce se deosebesc de fapt aceste două finisaje, dar și care sunt cele mai importante criterii de care merită să ții cont ca să alegi modelul potrivit. La Verix-Grup, unul din magazinele partenere Microinvest, ai cel mai bogat sortiment de gresie și faianță pentru diverse necesități de amenajare. În plus, consultanții din magazin sunt mereu la dispoziția ta ca să te ajute cu recomandări în alegere. În acest articol, ne-am gândit să venim și noi cu o serie de recomandări utile despre gresie și faianță, pentru toți cei ce s-au apucat de reparație.

6 sfaturi cum să alegi cea mai bună gresie și faianță pentru baie și bucătărie

Să începem cu cea mai importantă întrebare: care sunt diferențele dintre gresie și faianță? Astăzi, pe piață există o varietate mare de gresie și faianță. Totuși, dacă să vorbim la modul general, plăcile din faianță sunt destinate pentru amenajările verticale, precum: decorul pereților în baie sau crearea brâului la bucătărie, dar nu suportă greutatea și traficul în exploatarea zilnică. La rândul său, gresia poate fi folosit atât pentru amenajări verticale, cât și orizontale, precum finisajul pardoselii în orice încăpere, cât și a pereților, dacă vorbim despre baie sau bucătărie. Fiind mult mai rezistentă la impactul mecanic, trafic și greutate. În plus, aceasta poate fi folosită și în exterior.

Atât gresia, cât și faianța sunt folosite pe larg pentru finisarea pardoselii și pereților. Acestea sunt disponibile într-o varietate largă de mărimi, forme, texturi, dar și tipuri, fapt ce ne permite să creăm un design stilat, ergonomic și rezistent în același timp. Totuși, uneori varietate ne poate crea bătăi de cap în alegerea modelului potrivit, de aceea, este important să alegem plăcile de gresie și faianță, ținând cont de o serie de criterii tehnice, de exploatare și design.

Iată 7 sfaturi utile de la echipa Verix-Grup și Microinvest, ca să faci o alegere corectă:

  1. Atrage atenția la tipurile de gresie și faianță. Prima și cea mai importantă clasificare a plăcilor de gresie și faianță ține de procesul de fabricație. Gresia și faianța poate fi produsă din două tipuri de lut: alb sau roșu. De-a lungul timpului, au mai apărut noi procedee de prelucrare a plăcilor, dar și noi variante de plăci, și anume porțelanate sau glazurate. Varianta porțelanată este mai netedă, mai lucioasă și mai rezistentă, fiind recomandată pentru camere cu umiditate înaltă și trafic intens, atât pentru pereți cât și pardoseală. În timp ce plăcile glazurate, cel mai des se folosesc pentru placarea pereților. Încă o clasificare a plăcilor este în variante rectificate (cu unghiuri exacte) și nerectificate.
  2. Ține cont de tipul suprafeței. După acest criteriu, deosebim plăci mate și lucioase. Alegerea ține mai multe de preferințe. Dar dacă să vorbim despre aspectul practic, de regulă, suprafețele lucioase sunt predispuse spre pete și amprente, dar totuși oferă un șarm special.
  3. Alege mărimea plăcilor, în funcție de dimensiunile încăperii. Acesta este un detaliu foarte important pentru o amenajare armonioasă a încăperii. Cu cât camera este mai mare, cu atât putem folosi formate mai mare de plăci.
  4. Ia în considerare și criteriul de rezistență la abraziune. Gresia și faianța poate avea diverse nivele de rezistență la abraziune, de la PEI I, recomandate doar pentru pereți și până la PEI V, destinate suprafețelor cu trafic intens, precum spațiile comerciale. Varianta optimă sunt plăcile PEII II, folosite nu doar pentru baie și bucătărie, cât și living și dormitor.
  5. Un detaliu la fel de important este și rezistența la alunecare. După acest criteriu deosebim plăci cu grad de antiderapare de la R9 și până la R12, cele mai rezistente la alunecare.
  6. Și desigur, ține cont de designul și stilul general. Spre bucuria noastră, astăzi pe piață sunt disponibile plăci din gresie și faianță în toate stilurile, texturile și nuanțele, care pot fi combinate și integrare cu succes în orice locuință.

Acum că ești „înarmat” cu toate informațiile necesare, poți merge cu încredere în magazinul Verix-Grup să-ți alegi cea mai bună gresie și faianță. Echipa Verix-Grup colaborează cu producători din peste 8 țări, oferind clienților cele mai noi colecții de plăci pentru amenajări interioare și exterioare. Iar dacă nu ai toată suma de bani pentru reparație, Microinvest îți poate oferi suportul financiar necesar la achiziționarea produselor din magazinul Verix-Grup.

Începe noul an cu schimbări frumoase în casa ta, împreună cu Verix-Grup și Microinvest.

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe