MCI Logo

„Ești sigur că ai înțeles condițiile contractuale?” – răspunde un creditor responsabil

Este esențial să citești ceea ce semnezi, pentru a înțelege toate condițiile menționate și a fi sigur că ai luat o decizie corectă, mai ales când vorbim despre un credit. Contractul de credit reprezintă actul juridic încheiat între o organizație de creditare și beneficiar, persoana care a decis să solicite un credit. Acesta conține principalele condiții de creditare, informații despre dobândă, comisioane, perioada de rambursare, dar și alte detalii importante în procesul de creditare, care trebuie să fie stipulate clar și accesibil pentru ambele părți.

În calitate de creditor responsabil, Microinvest consideră drept angajament de bază explicarea tuturor condițiilor și costurilor aferente pentru un credit, înainte de semnarea contractului. Experții noștri în creditare informează fiecare client în parte despre toate prevederile stipulate în contract, asigurându-se că acestea au fost înțelese corect și în totalitate. O astfel de abordare ne permite să creăm relații de încredere cu clienții noștri și să evităm situațiile neplăcute, precum aplicarea penalităților și supraîndatorarea.

Informează-te despre toate prevederile contractului de creditare

Semnarea conștientă a unui contract de creditare nu înseamnă doar citirea acestuia, ci și înțelegerea angajamentului luat, față de organizația financiară, care îți acordă credit. Pentru a înțelege toate condițiile, trebuie să știi la ce anume să fii atent când urmează să semnezi un astfel de document. Microinvest te ajută să clarifici ce informații trebuie să conțină un contract de împrumut:

  • Tipul de credit (credite de consum, pentru afaceri, auto etc);
  • Identitatea instituției financiare și a beneficiarului;
  • Durata și valoarea totală a creditului;
  • Informații despre dobândă (condiții de aplicare, DAE);
  • Suma totală a împrumutului și frecvența plăților;
  • Costurile suplimentare (comision de administrare, de analiză a dosarului, de aprobare, etc);
  • Avertizarea cu privire la întârzierea plăților și penalități;
  • Informații despre rambursarea anticipată;
  • Procedura de solicitare a încetării contractului de credit.

Nu ezita să ceri ajutor de la expertul tău în creditare, ca să-ți răspundă la toate întrebările pe care le ai și să-ți explice într-un mod cât mai ușor de înțeles, toate condițiile contractului de credit, care, în majoritatea cazurilor, nu pot fi modificate. Modificarea clauzelor contractuale poate fi realizată doar cu acordul ambelor părți, prin încheierea unui act adițional, anunțat și discutat din timp.

CONCLUZIE: bine informat despre toate condițiile de creditare, vei fi sigur de deciziile tale, iar banii împrumutați te vor ajuta să-ți realizezi rapid și sigur planurile propuse, fără experiențe negative sau neclarități.

Microinvest, în calitate de creditor responsabil, în colaborare cu MFC, mereu sunt gata să te ajute cu recomandări utile, pentru a împumuta înțelept. Nu lăsa datoria să te controleze.

ACȚIUNE: