MCI Logo

În secolul XXI, informația reprezintă puterea, iar unul dintre cei care are grijă să ne aducă actualitatea în casele noastre este Nicolae Chistruga, directorul companiei de furnizare a serviciilor internet, „Click Com”. Datorită serviciilor prestate de compania sa, fiecare a doua familie din orașul Drochia și peste 30 de sate și comune din același raion, astăzi au acces la internet. După succesul înregistrat acolo, bărbatul muncește deja de un an, pentru a conecta la Internet rapid și raionul Dondușeni. Cu ajutorul său, pe timp de pandemie, televizorul a fost transformat într-un profesor digital. Astfel, elevii din cele două raioane pot învăța fără impedimente chiar și în timp ce școlile sunt închise. Ca și orice antreprenor, Nicolae a avut nevoie de un capital de start și, desigur, un partener în afacere, de aceea a apelat la Microinvest, ca împreună să modernizeze zona de Nord a țării.

Acum ne este greu să ne imaginăm viața noastră fără conexiune la internet, dar în anul 2005, marea majoritate a locuitorilor din raionul Drochia, nici nu visau la ea. Așadar, Nicolae a decis să stimuleze progresul în localitatea sa de baștină și a lansat compania sa de furnizare a serviciilor internet. Și dacă în primul an de activitate, echipa sa a reușit să conecteze doar câteva blocuri locative din oraș, către anul 2010, Nicolae a câștigat încrederea localnicilor și a adus internetul rapid practic în fiecare casă din Drochia.

An de an, necesitatea de conectare la internet devenea tot mai stridentă, iar cerințele oamenilor creșteau. Nicolae însă a reușit să țină pas cu progresul și în 2011 a lansat prima reţea de fibră optică în oraşul Drochia. Peste trei ani, în parteneriat cu o altă companie, antreprenorul a adus pe piață primele abonamente „Internet+TV”. Tot atunci, a fost lansată în regim de test Televiziunea Digitală – premieră pentru oraşul Drochia. Dar cel mai important succes l-a înregistrat în 2015, când Nicolae a reușit să aducă internetul în satele din raionul Drochia.

Drumul către modernizare, internet rapid și televiziune digitală ar fi fost mult mai lung, fără Microinvest. Datorită suportului financiar obținut, antreprenorul a reușit într-un timp record să extindă rețeaua de televiziune și internet în raionul Dondușeni.

Pe timp de pandemie, în afacerea lui Nicolae multe s-au schimbat, nu și obiectivul său principal: de a le oferi oamenilor acces la informație. Antreprenorul a decis să nu suspendeze serviciile TV și internet în cazurile de întârziere a plății. Mai mult decât atât, a adăugat în grila de televiziune 24 de canale pentru copii, unde sunt difuzate zilnic lecții video pentru elevii claselor I-XII, atât în română, cât  și în rusă.

Echipa Click Com este convinsă că în scurt timp virusul se va retrage, de aceea, își face planuri mari de viitor. Nicolae planifică să extindă rețeaua sa de internet încă în trei sate din raionul Dondușeni și să continue amenajarea zonelor WI-FI în localitatea sa de baștină. Antreprenorul se mândrește că alături de echipa sa poate contribui la transformarea zonei de Nord a țării în una modernă, cu oameni informați și e convins că oricine îi poate repeta succesul.