MCI Logo

Irina Țușca – Absolventă a Colegiului Financiar-Bancar din Chișinău și a Facultății „Finanțe și Bănci” din cadrul Universității de Stat din Moldova. De mică era pasionată de dans și își dorea să devină coregraf când va crește mare, iar acum este Contabil-Șef Adjunct în cadrul Microinvest.

Aventura Irinei în Microinvest a început în perioada când ea era încă studentă la colegiu. Observând potențial în studenta sa, profesoara Irinei a fost cea care i-a propus să vină la un interviu de angajare la Microinvest. Toate acestea se întâmplau în mai 2014, în ultimul an de colegiu al eroinei noastre, iar interviul de angajare a fost fixat chiar în ultima zi în care studenta – Irina trebuia să prezinte teza sa de licență. A amânat de câteva ori interviul în acea zi, gândindu-se că probabil deja nu mai poate conta pe această ofertă de angajare. Totuși, spre seară a reușit la discuția cu reprezentanții companiei, iar în decurs de 5 zile deja urma să înceapă primul job din viața ei. Irina venise, de fapt, să se angajeze pe postul de contabil responsabil de casierie și birotică, însă la interviu, viitorii săi colegi din companie au observat în ea abilitățile necesare pentru a deveni contabil pe decontări bancare.

Își amintește și acum cu zâmbetul pe buze despre prima perioadă în companie. Primele două săptămâni de inițiere au fost pline de emoții: „mi se spunea că sunt multe de făcut, aveam senzația că unele lucruri nu le cunosc și eram puțin speriată de tot ce se întâmpla, apoi însă am început să-mi îndeplinesc sarcinile foarte rapid și mergeam și ceream altceva de făcut”. Treptat, Irina a preluat o bună parte din operațiunile contabile, fiind responsabilă atât de decontările bancare, cât și de salarizare, cheltuieli, trezorerie, dar și raportarea către organele de stat. Datorită implicării și responsabilității sale, în 2017, Irinei i-a fost oferit postul de Contabil-Șef Adjunct.

Echipa pe care o are este o mândrie aparte de-a Irinei, pentru că a putut participa și ea la formarea acesteia. Ocupând noua sa poziție, a început să fie invitată la interviurile de angajare ale potențialilor săi colegi, iar aceasta demonstra încă o dată încrederea pe care o avea compania în abilitățile sale. Totodată, ea apreciază foarte mult investițiile companiei în creșterea adevăraților profesioniști din tinerii care abia au ieșit de pe băncile instituțiilor de învățământ.

„De multe ori vorbesc despre jobul meu ca despre o poveste de dragoste, poate îi dau o astfel de asociere fiindcă îmi consumă la fel de mult timp sau poate deoarece este primul job, și stiți cum e… prima dragoste nu se uită niciodată! Chiar iubesc lucrul acesta, primesc o plăcere maximă de la tot ceea ce fac, m-am dezvoltat atât profesional, cât și personal, și continui să mă redescopăr în fiecare zi” povestește Irina.

Timpul liber îl petrece practicând sport, călătorind, aceasta din urmă fiind o pasiune descoperită cu 2 ani în urmă din dorința de a vedea locuri noi: „Ne-am propus împreună cu soțul să vizităm cât mai multe orașe, să vedem locuri deosebite. Am început să „descoasem” Europa, mergând mai mult pe jos pentru a savura cât de mult posibil din locurile noi” spune Irina cu entuziasm. Și în același mod în care Irina iubește să cucerească orașe și locuri frumoase, ea tinde să cucerească noi vârfuri și în cariera sa.