MCI Logo

Veronica Neagu – absolventă a facultății „Relații Internaționale” din cadrul Universității de Stat a Moldovei și a programului de masterat „Comunicare și mediere” din cadrul Universității Academiei de Științe a Moldovei. De mică visa să devină femeie de afaceri, iar acum își dezvoltă o carieră de succes în cadrul Microinvest, începând în calitate de Office Manager, în urmă cu 3 ani, astăzi fiind în rolul Managerului de Proiecte, contribuind zi de zi la automatizarea și îmbunătățirea proceselor din cadrul companiei.

Istoria ei în Microinvest a început în martie 2016, atunci când a fost anagajată în funcția de Office Manager. Veronica spune că își amintește și acum invitația la interviu și cum a făcut cunoștință cu compania, menționând siguranța pe care a simțit-o discutând cu reprezentanții companiei. „Mi-a plăcut să observ că una dintre valorile Microinvest este angajatul și că se pune accent pe faptul ca fiecare să se simtă important în cadrul companiei”, menționează Veronica. Fiind Office Manager, a obținut experiență în sistematizarea documentelor, comunicarea cu oaspeții străini, organizarea programului și coordonarea tuturor activităților acestora în paralel cu activitatea companiei, iar calitățile dobândite s-au transpus și în viața de zi cu zi.

După un an și trei luni, Veronica a primit oferta de a deveni Team Leader în cadrul echipei de Administratori Credite. Chiar dacă era o echipă mică, formată inițial din doar două persoane, aceasta a ajutat-o să-și dezvolte abilitățile manageriale, mărind echipa cu care conlucra zi de zi și contribuind reciproc la dezvoltarea personală și profesională. În această funcție a cunoscut procesul de analiză a clienților și de creditare propriu-zisă. „Creșterea mea era în paralel cu creșterea echipei și cu creșterea companiei, iar unele procese le învățam împreună de la zero” spune Veronica.

O nouă etapă în cariera ei a început în primele luni din 2019, datorită abilităților sale de a colabora în echipă, de a organiza și prioritiza activitățile, precum și atitudinii sale responsabile. Astfel, Veronica a fost invitată să facă parte din Departamentul Business, acolo unde sunt generate ideile și iau amploare procesele de dezvoltare. Cântărind toate pro și contra, a ales să facă parte din cadrul acestui departament în calitate de Manager de Proiecte. „Poziția de Manager de Proiecte mă încânta mereu din motiv că vedeam beneficiile acestei funcții, care îmi dă posibilitatea să ajut întreaga companie prin integrarea proiectelor de dezvoltare. Fiecare proiect, de regulă, presupune o automatizare, simplificare sau îmbunătățire a proceselor, ceea ce mă insipiră pentru un alt nou priect”. Fiecare sarcină este diferită de precedenta, iar aceasta înseamnă că Veronica avansează zi de zi și se dezvoltă împreună cu echipa Business și echipa IT, alături de care a învățat și continuă să învețe multe lucruri, oameni cu care intră în dezbateri, oameni de la care prinde idei și cu care se sfătuie și într-un final șlefuiesc un rezultat de succes.

Împărtășindu-și exeperiențele, deja mai mult de trei ani alături Microinvest, Veronica apreciază cel mai mult echipa pe care o are alături. „Îmi place că oamenii sunt deschiși și nu încearcă să-ți răspundă generalist la întrebări, colegii sunt receptivi până la detalii și mereu obții un răspuns indiferent de ierarhie. Aici mă regăsesc.”