MCI Logo

Noiembrie e timpul oportun să  schimbăm anvelopele de vară, pe cele de iarnă. Și asta deoarece, până la iarnă au rămas zile numărate, iar zăpada, gheața sau poleiul ar putea să ne ia prin surprindere  în orice moment. Nu există o dată anumită pentru a trece la anvelopele de iarnă. Totuși, ca să fim siguri, chiar și în condiții climaterice nefavorabile, cel mai bine este să ne gândim la acest lucru deja acum.

Pentru ca totul să meargă bine, și atât mașina, cât și șoferul să fie mulțumiți, trebuie să facem o alegere corectă și bine documentată. Echipa Coleso.md, unul din partenerii Microinvest și experți cu ani buni de experiență în vulcanizare, știu totul despre cum ar trebui să fie anvelopele de iarnă perfecte. Noi nu am ezitat să le cerem sfatul de expert. Deci, dacă încă nu ai trecut la anvelope de iarnă, hai să le alegem împreună.

Cum alegem anvelopele de iarnă? 6 RECOMANDĂRI

La cât de diferite sunt mașinile, la fel de variate sunt și anvelopele pe piață, în funcție de model, dimensiuni, grosime și chiar sezon. Pentru sezonul rece avem două variante: anvelope de iarnă sau All Season, ambele recomandate pentru perioada 1 decembrie – 1 martie. Ca să le alegi corect, iată TOP 6 sfaturi utile de la experții Coleso.md, de care să ții cont, înainte să te pornești la vulcanizare:

  1. Ideal ar fi să trecem la anvelope de iarnă înainte ca temperaturile să scadă sub 7°C. Deci, nu amâna prea mult acest proces. Apropo, la Coleso.md poți lua anvelope în credit, la cele mai favorabile condiții, cu suportul financiar de la Microinvest.
  2. Alegerea cauciucurilor de iarnă trebuie făcută urmând strict dimensiunile roților. Acestea sunt specificate în documentele tehnice ale mașinii.
  3. Atrage atenția la adâncimea benzii de rulare, un criteriu important de care depinde performanța cauciucurilor. Cauciucurile de iarnă noi au o adâncime a benzii de rulare, cuprinsă între 7 – 9,5 mm, cu limita de uzură de până la 4 mm.
  4. Nu uita să ții cont și de caracteristicile de siguranță ale anvelopelor, precum: performanța de frânare pe suprafețe umede, consumul de combustibil și nivelul de zgomot. Acest criteriu este marcat cu litere de la A la G, cele mai performante fiind considerate anvelopele din clasa A, care oferă o distanță de frânare cu până la 30% mai scurtă, o economie de combustibil cu 7,5% mai mare și un nivel optim de zgomot, sub 70 dB.
  5. O altă recomandare ține de intervalul de rulare a anvelopelor de iarnă. Conform specialiștilor, cauciucurile de iarnă trebuie schimbate aproximativ o dată la 6 ani, ca să fii sigur că îți oferă aceeași performanță, fără urme de uzură.
  6. Îți recomandăm să optezi pentru anvelope de iarnă sau All Season de calitate, fapt care îți va aduce atât siguranță pe traseu, cât și un nivel mai înalt de durabilitate. Un set de anvelope de iarnă bune îți vor permite să menții controlul autovehiculului chiar și în condiții nefavorabile, să fii sigur în curbe și trasee lungi și să ai o aderență bună la drum, datorită compoziției și acoperirii speciale.

La Coleso.md te așteaptă cel mai variat sortiment de anvelope, din toate categoriile de preț, pe care le poți achiziționa în credit avantajos de la Microinvest. Echipat cu cauciucuri de calitate înaltă, vei întâlni iarna fără frică, iar drumurile pe ploaie sau zăpadă nu vor mai fi o provocare.