În noiembrie 2018, Microinvest, fiind singura companie din Moldova, a redobândit certificatul „SMART Campaign” o confirmare de nivel internațional a abordării responsabile în creditare și aplicarea standardelor de înaltă calitate în deservirea clienților.

Activitatea companiei a fost evaluată de către comisa internațională ,,The Smart Campaign” în anul 2018. Acest proces a presupus verificarea tuturor procedurilor și politicilor interne, modului de analizare și debursare a creditelor, pricing-ului companiei și conformării prevederilor legale a întregii activități. A fost un proces îndelungat, având la bază analiza detaliată și aprofundată. Reprezentanții SMART Campaign nu doar au examinat documentele la distanță, ei au vizitat Microinvest pentru a vedea procesul real de lucru, dar și au mers la mulți clienți ai companiei.

După această revizuire, compania a fost certificată internațional drept o companie care întrunește în totalitate standardele de creditare responsabilă și de protecție a clienților.

Principiile în baza cărora se acordă acest certificat rezonează cu cele de care se conduce Microinvest de peste 16 ani și anume:

  • produse și condiții clare – toate produsele sunt simple și au fost create ținând cont de necesitățile clienților din diferite grupuri-țintă. În scopul promovării acestora, compania nu utilizează metode agresive de vânzare.
  • evitarea supraîndatorării – capacitatea de plată a clientului e din start bine calculată pentru a oferi creditul care va aduce îmbunătățirea vieții și dezvoltarea afacerii.
  • transparența clauzelor contractuale – toate costurile sunt explicate de la bun început. Condițiile și prețurile sunt prezentate pe site-ul companiei, sunt descrise cu exactitate în contract și, de asemenea, angajații companiei din orice filială sunt gata să ofere consultanță calitativă în limba și forma clară pentru client.
  • prețuri corecte – prețul creditului se stabilește echitabil, ținând cont de situația pe piață și beneficiile oferite de companie.
  • atitudine corectă și respectuoasă – în cadrul companiei, fiecare client este tratat amabil și cu egalitate la fiecare etapă a procesului de creditare. Orice formă de discriminare este categoric inadmisibilă, la fel ca și influențarea angajaților prin intermediul cadourilor sau altor forme de remunerare. Aceste principii sunt expuse în codul de conduită, care reprezintă un document intern și este respectat de toți angajații.
  • confidențialitatea datelor toate datele cu caracter personal sunt prelucrate și securizate conform legilor în vigoare.
  • mecanismul eficient de examinare și soluționare a relcamațiilor – compania încurajează părerile sincere legate de orice experiență aferentă serviciilor de creditare. Reclamația, sugestia sau mulțumirea poate fi lăsată prin diferite canale: telefon, poștă, e-mail sau forma anonimă de pe pagina web a companiei.

Aflați mai multe despre Smart Campaign.

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe