MCI Logo

„Cum să utilizezi creditul ca să-ți aducă doar beneficii?” – răspunde un creditor responsabil

Trăim în cel mai dinamic secol, când toți sunt obișnuiți să fie în continuă dezvoltare. Totuși, uneori, planurile de azi nu pot deveni realitate din cauza unui buget limitat. Un credit te poate ajuta să-ți realizezi rapid orice vis, de la nevoile personale pentru condiții mai bune de trai, până la o mașină confortabilă sau chiar creșterea propriei afaceri. Succesul stă în documentarea detaliată despre toate condițiile de creditare, atitudinea conștientă și investirea corectă a banilor obținuți.

Lipsa de cunoștințe și atitudinea mai puțin serioasă față de angajamentul semnat cu o companie de creditare poate duce la supraîndatorare și experiențe negative, cu penalități și efecte neplăcute în timp, inclusiv asupra istoriei tale creditare, care va rămâne mereu cu tine. Totuși, un credit responsabil are mai multe avantaje, decât riscuri, te ajută să-ți dezvolți afacerea, să obții un standard mai înalt al vieții și să-ți realizezi planurile la momentul oportun.

Ține creditul sub control!

Regula de aur a unui credit rațional este să respecți toate prevederile cu care ai fost de acord atunci când ai semnat contractul de credit. Aceasta ar însemna să iei o decizie înțeleaptă referitor la modul în care vei utiliza banii împrumutați, dar și să ții cont de rambursarea lor în timp. Noi, cei de la Microinvest punem accent pe împrumuturi responsabile și crearea unor relații stabile cu fiecare client. Iar acest lucru este posibil, ținând cont de câteva recomandări simple, dar eficiente:

  • Datoriile prea mari, îți pot crea probleme cu plățile lunare. Iată de ce este important să îți calculezi cât mai obiectiv capacitatea de plată, ținând cont de venituri, cheltuieli, economii și chiar situații neprevăzute, pentru care trebuie să ai un fond de rezervă.
  • Ia credite pentru investiții, nu doar pentru lucruri ce ți le dorești foarte mult. De exemplu, un credit pentru nevoi personale, folosit pentru achiziția unor bunuri de consum (cum ar fi un telefon de top, o vacanță de lux etc.) poate fi o decizie mai puțin înțeleaptă. Acesta doar îți va crea o datorie în viitor, la care se va adauga și dobânda procentuală.
  • Învață să-ți gestionezi corect banii, mai ales dacă e vorba despre un credit.
  • Evită creditele paralele. Astfel, vei micșora riscul supraîndatorării.
  • Nu lua credite pentru altcineva și nu semna contracte de fideiusiune, dacă nu ești sigur de capacitatea de plată a acelei persoane. Există riscul că persoana nu va achita, și, fără să vrei, vei fi nevoit să achiți datoria altcuiva ori să obții o istorie creditară rea.
  • Ai grijă de istoria ta creditară. Aceasta este un criteriu important, dacă pe viitor vei mai dori să soliciți un alt credit.

Să împrumuți înțelept este simplu. Un credit rațional de la un creditor responsabil, precum Microinvest, îți va aduce doar beneficii, important este să fii informat și sigur. Controlează datoria, nu lăsa să te controleze ea!

ACȚIUNE: