Știai că în Republica Moldova tot mai multe femei gestionează afaceri de succes? Cu fiecare an, diferența de gen dispare practic în toate domeniile de activitate, iar femeile își demonstrează tot mai mult rolul în dezvoltarea economică și socială a țării noastre. La Microinvest nu facem diferență dintre antreprenori și antreprenoare. Susținem afacerile din întreaga țară cu soluții financiare avantajoase atunci când au nevoie și ne bucurăm împreună de rezultatele frumoase.

În cadrul campaniei internaționale „Borrow Wisely 2023” organizată de Microfinance Centre, una din temele abordate în acest an este incluziunea femeilor în antreprenoriat. Cu ce provocări se confruntă o femeie antreprenoare în Moldova, dar și cât de important este să ai parte de un partener de încredere alături ca să-ți dezvolți și crești afacerea, află din recenziile clientelor noastre.

Peste 2300 de antreprenoare din Moldova și-au crescut afacerile cu Microinvest

Potrivit publicației „Missing Entrepreneurs 2021”, peste 9 milioane de oameni din UE și 35 de milioane din țările OCDE și-ar putea lansa propriile afaceri dacă ar avea parte de șanse egale, dintre care aproape 7 milioane în UE și aproximativ 26 milioane în OCDE fiind femei. În cadrul campaniei „Borrow Wisely 2023” partenerii MFC, inclusiv Microinvest, și-au propus să desfășoare mai multe activități de informare la nivel internațional, promovând exemple de femei antreprenoare cu povești uimitoare de dezvoltare a afacerilor și demonstrând impactul transformator al incluziunii financiare.

Natalia, Victoria, Valentina, Ecaterina și Valeria sunt doar câteva din clientele Microinvest care și-au realizat ideile de afaceri cu suportul nostru, beneficiind de soluții financiare potrivite, consultanță și susținere. Cum descriu ele colaborarea cu Microinvest și cât de important este să ai parte de suport financiar la momentul oportun ca să-ți dezvolți afacerea, află în continuare.

Natalia Nerobelov împreună cu soțul său au reușit să fondeze acum 21 de ani o afacere specializată în design și producerea mobilierului la comandă în municipiul Bălți. În dezvoltarea afacerii au fost susținuți de Microinvest, iar astăzi compania DBM creează proiecte unice de mobilier în toată țara.

„Am ajuns într-un moment când am înțeles că afacerea noastră nu mai mergea atât de bine și trebuia să facem un pas important de dezvoltare. E complicat să faci o investiție majoră din fonduri proprii, iar suportul financiar la momentul oportun e vital ca să ai succes. Cu Microinvest am reușit să stabilim un parteneriat durabil și productiv. Ei ne-au explicat totul până la cele mai mici detalii, fără condiții ascunse și iată că colaborăm la fel de eficient până în prezent.”

A reușit să-și lanseze și dezvolte o afacere proprie și Victoria Gulpe, clientă Microinvest  fondatoarea afacerii Granoleya, specializată în producerea granolei în diverse sortimente.

„Noi am analizat foarte detaliat piața înainte să fondăm mica noastră afacere. Cel mai important este să ai alături parteneri care cred în ideea ta și sunt gata să te susțină să o dezvolți. În dezvoltarea ideii noastre, am fost susținuți financiar de către Microinvest, cu ajutorul cărora am reușit să ne cumpărăm toate utilajele necesare și să ne mărim spațiul pentru producere.”

Pentru suport financiar rapid și transparent, Valentina Moscul și soțul său au apelat la compania Microinvest. Agricultorii au făcut o investiție importantă pentru dezvoltarea afacerii, construind două sere moderne după o tehnologie nouă, unde vor putea crește răsad tot anul împrejur.

„Microinvest a avut încredere în ideea noastră. Au venit în vizită, ne-au făcut analiza și în 2 zile am primit banii. Rapid, profesionist, fără prea multe bătăi de cap. Desigur că am avut și noi frică la primul credit. Îmi amintesc și acum că am adunat banii în 2 luni ca să-i întoarcem cât mai rapid. Apoi am înțeles că important este să-i investești corect și să apelezi la un creditor bun.”

Ecaterina Filimon, clientă Microinvest, și-a transformat pasiunea pentru healthy lifestyle într-o afacere frumoasă și „sănătoasă”, inaugurând magazinul Wov Market, specializat în comercializarea legumelor și fructelor exotice și alte produse alimentare bio.

„Suntem norocoși să avem parteneri de încredere alături, precum Microinvest, care ne-au susținut încă de la lansarea afacerii. Cu suportul financiar oferit am reușit să încheiem în timp reparația și să procurăm frigidere și vitrine moderne în magazinul nostru, pentru păstrarea eficientă a produselor și un design ergonomic.”

Brain Cafe este o altă afacere susținută de Microinvest, fondată de tânăra antreprenoare Valeria Bacoș. A fost inspirată după o vizită în Italia, de sortimentul variat de fructe uscate și nuci comercializate în magazinele de acolo. Așa a apărut ideea de a-și deschide propria afacere acasă.

„Microinvest a fost partenerul nostru de la început și ne-a susținut la fiecare etapă. Expertul în creditare și întreaga echipă au văzut în noi potențial și ne-au ajutat anume atunci când am avut nevoie, pentru investiții în marfă, utilaje, mașină de serviciu și alte elemente importante pentru ca o afacere să meargă bine. Suntem foarte recunoscători și la sigur vom apela și pentru alte investiții.”

Antreprenoriatul nu are gen, vârstă sau cetățenie. Fiecare își poate lansa o afacere, dacă are o idee clară, un concept bine pus la punct și un plan investițional. Dacă ești antreprenor sau antreprenoare, Microinvest poate fi partenerul tău în dezvoltare cu credite pentru afaceri sigure și avantajoase. Împreună vom contribui la dezvoltarea economică și socială a țării noastre, fără discriminare, responsabil și transparent.

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe