MCI Logo

Oleg Popovicenco: La Sudul Moldovei anul acesta sunt roade bune de grâu și rapiță

La Sudul Moldovei, anul acesta, sunt roade bune de grâu și rapiță – ne-a povestit agricultorul Oleg Popovicenco. Acesta a cultivat peste 215 hectare de grâu, rapiță, floarea soarelui și porumb pe câmpurile rodnice din satul Doina, raionul Cahul.

Agricultorul spune că vara e perioada când cei din domeniul Agro muncesc cel mai mult, iar anul acesta rezultatele sunt îmbucurătoare.

„În acest an am adunat peste 2,5 tone de rapiță de la un hectar și 4,5 tone de grâu. Dacă să comparăm cu anul trecut, roada e foarte bună. Seceta de vara trecută le-a pus bețe în roate agricultorilor, dar asta nu ne-a oprit să continuăm să ne muncim pământurile.”

Înainte de recoltare, Oleg Popovicenco a decis să investească peste 3 milioane de lei în achiziționarea unei combine de ultimă generație.

„Încă din primăvară mă gândeam că ne-ar prinde bine o combină mai nouă și performantă, dar din cauza secetei nu am avut suficiente resurse financiare pentru o astfel de investiție. Astfel, am decis să apelez pentru un credit la Microinvest și să strâng recolta cu o combină nouă. Pentru mine, persoană care se ocupă cu agricultura de mulți ani – este foarte comod să lucrez cu ei. Am cumpărat combina potrivită pentru necesitățile gospodăriei noastre țărănești, am pus-o în gaj și m-am apucat de lucru. Nu sunt la prima experiență de colaborare cu Microinvest. Anterior, tot cu ajutorul lor am cumpărat un tractor.”

Oleg Popovicenco a spus că e foarte mulțumit de combina achiziționată, care îi ușurează foarte mult munca pe câmp.

„Această combină ne aduce multe avantaje. În primul rând are un consum mult mai mic, raportat la o eficiență de lucru mai mare. Ne oferă posibilitatea să stocăm cerealele într-un rezervor special și să încărcăm mașinile mari, direct pe câmp. În plus, este dotată cu un tocător modern care exclude lucru suplimentar pentru strângerea paielor. Și încă o funcție tare utilă, mai ales vara, este aerul condiționat, care ne salvează în zilele aride.”

Investiția într-o combină modernă i-a permis lui Oleg Popovicenco să presteze servicii de strângere a recoltelor și în alte gospodării din regiune.

Sursa: pavelzingan.md

ACȚIUNE:

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Alte noutăți

FIȚI LA CURENT CU TOATE EVENIMENTELE