MCI Logo

Campionul mondial la kickboxing, Nicolae Deleu, dezvoltă sportul în regiunile Moldovei cu sprijinul Microinvest

Fondatorul rețelei Pantera Fitness Club, Nicolae Deleu, a demonstrat prin propriul exemplu cum un vis din copilărie poate fi transformat într-o afacere de succes. Pornind de la un club mic de fitness, care în timp s-a dezvoltat într-o rețea de săli de fitness de succes, tânărul ne-a povestit experiența sa investițională și cum a reușit să dezvolte o afacere în Moldova, rămânând fidel misiunii sale de a promova un stil de viață sănătos în regiunile țării. O etapă importantă în dezvoltarea afacerii sale a fost colaborarea cu Microinvest, beneficiind de sprijinul necesar la momentul oportun.

Nicolae, povestește-ne cum ți-ai început activitatea de antreprenor? De unde și când ți-a venit ideea de a lansa o rețea de săli de fitness?

Povestea mea a început cu un vis. Încă din copilărie îmi doream să fiu antreprenor, deși rudele și familia mea erau departe de afaceri. Ideea de a deschide Pantera Fitness Club mi-a venit datorită pasiunii mele pentru kickboxing, sunt campion mondial la acest sport, și mereu mi-am dorit să fac ceva semnificativ pentru comunitatea sportivă din țara noastră. În regiuni, tinerii nu au condițiile necesare ca să facă sport de performanță. Anume asta m-a determinat să fondez prima sală de fitness în regiuni în urmă cu câțiva ani.

Care a fost primul pas în realizarea visului de a deveni antreprenor? Cât de greu a fost să găsești fondurile necesare pentru a lansa prima sală de fitness?

La început nu aveam nici experiență în afaceri, nici capital suficient. Am făcut primul pas cu speranța în succes și datorită fondurilor obținute din creditare. În minte, zilnic vizualizam cum va arăta sala de fitness și, pas cu pas, am început să transform această imagine în realitate, creditele fiind un instrument vital pentru afacerea mea la început de drum. Am primit resursele necesare pentru a începe și motivație suplimentară pentru a-mi realiza visul. Această experiență mi-a demonstrat cât de importante sunt creditele pentru atingerea unor obiective mari, mai ales în afaceri, dacă le folosești corect și responsabil.

După deschiderea primei săli de fitness, ce te-a motivat să-ți extinzi afacerea și să lansezi alte săli de fitness în regiuni?

Eu nu mi-am dorit doar să-mi extind afacerea, ci mi-am setat o misiune, de a răspândi un stil de viață sănătos și a asigura condiții optime de a practica sportul de performanță în regiuni. Am ținut cont de experiența primei lansări, aspectele care au avut cel mai mult succes și greșelile ce trebuie evitate. Fiecare nouă sală de fitness lansată a fost un proiect plin de idei și inovații unice, dar toate au la bază filosofia unică a mărcii noastre – sport accesibil și plăcut pentru fiecare. La moment, avem trei cluburi de fitness Pantera în orașele Anenii Noi, Căușeni și Hâncești, și nu ne oprim aici. Continuăm să lucrăm pentru a ne extinde rețeaua și a asigura un stil de viață activ și accesibil oamenilor din regiuni.

Cum apreciezi cooperarea cu Microinvest? Cât de importantă a fost pentru dezvoltarea afacerii?

Colaborarea mea cu Microinvest a început într-un moment în care eram pe punctul de a-mi implementa proiectul și căutam sprijin financiar. Datorită abordării individuale, profesionalismului și încrederii, inclusiv în tinerii antreprenori, am primit nu doar fondurile necesare, ci și sfaturi valoroase în managementul afacerilor. Microinvest nu este doar un creditor responsabil, ci și un partener bun pentru orice afacere. Acest lucru mi-a oferit mai multă încredere în abilitățile și ideile mele și motivația de a-mi continua dezvoltarea acestora.

Ce secrete ale unei afaceri de succes poți împărtăși cu tinerii antreprenori? Care este sursa de energie și motivație?

Succesul în afaceri depinde de mai mulți factori. Fiind tânăr antreprenor ai parte atât de provocări, cât și avantaje. Tot ce contează este pasiunea pentru afacerea și ideea ta. Spiritul libertin al tinerilor antreprenori este adesea asociat cu disponibilitatea de a face pași îndrăzneți, ceea ce poate fi atât un plus, cât și un minus. Cel mai important este să găsești echilibrul. Ce-mi servește drept sursă de energia și motivație? Fără îndoială, familia și stilul meu activ de viață. Oamenii dragi care mă susțin în toate începuturile nu doar îmi oferă zilnic sprijin emoțional, ci și o reamintire constantă a motivului pentru care muncesc atât de mult. Nu pot să nu menționez și pasiunea pentru sport, care joacă, un rol important în menținerea unui nivel înalt de energie fizică și mintală, atât de importantă când ești antreprenor.

*Microinvest este unica organizație financiară din Moldova care deține certificatul internațional GOLD în domeniul protecției clienților. Acesta implică un proces de creditare responsabil și transparent, finanțare corectă și transparentă și abordare constructivă la orice solicitare.

ACȚIUNE:

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Alte noutăți

FIȚI LA CURENT CU TOATE EVENIMENTELE