Compania Microinvest confirmă poziția sa de lider pe piața de microfinanțare

10092018

Microinvest este cea mai mare organizație de microcreditare din Moldova. În perioada primului semestru al anului 2018, compania a oferit clienților săi credite în valoare de 802,82 mln lei, ceea ce reprezintă 15,6% din portofoliul total de credite al OMF. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, portofoliul de credite al companiei a fost majorat cu 52,2%.

Conform datelor statistice prezentate la 30 iunie 2018, Microinvest a beneficiat de împrumuturi în sumă totală de 864,95 mln lei, indicator ce denotă nivelul înalt de încredere din partea investitorilor străini și locali.

Totodată compania a înregistrat cel mai mare volum de active – 1 mlrd 050,78 mln lei.

Potrivit datelor Comisiei Naționale a Pieței Financiare, portofoliul total de credite al organizațiilor de microfinanțare (OMF) în perioada ianuarie-iunie 2018 a constituit 5,14 mlrd lei, depășind același indicator pentru întreg anul 2017 (4,59 mlrd lei).

“Compania Microinvest a celebrat de curând 15 ani de activitate pe piața din Moldova și evoluția bună a indicatorilor confirmă încă o dată poziția noastră de lider în segmentul microfinanțării” – menționează Dumitru Svinarenco, directorul executiv Microinvest.

“Zilnic ne propunem să fim mai aproape de clienții noștri, renovăm și deschidem noi reprezentanțe, plasăm produse noi pe piață, ne perfecționăm și dezvoltăm echipa noastră, iar datele statistice pozitive demonstrează că ne îndreptăm în direcția corectă.

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe