MCI Logo

„Nu îți fie teamă să faci greșeli, pentru că o greșeală înseamnă experiență, iar experiența înseamnă putere” – Victor Vîlcov, client Microinvest

Orice antreprenor știe că atenția la detalii și abordarea individuală a fiecărui client reprezintă cheia succesului. Acestea sunt principiile de activitate ale magazinului Climatec, una dintre companiile finanțate de Microinvest, care oferă soluții complete în domeniul instalațiilor sanitare, de încălzire și aer condiționat. Pornind de la un mic magazin de doar 10 metri pătrați în orașul Orhei, în câțiva ani, compania a devenit un brand cunoscut pe piața din Moldova.

Într-o discuție cu unul din coproprietarii afacerii, Victor Vîlcov, am descoperit calea lor spre succes, de la idee la un brand cunoscut și apreciat pe piața din Moldova, dar și care a fost rolul colaborării cu Microinvest în dezvoltare.

Cum a apărut ideea afacerii Climatec și care au fost primii pași spre realizarea acesteia?

Ideea de a crea o afacere a venit atunci când noi, doi prieteni, am decis să combinăm experiența noastră în domeniul instalațiilor sanitare și a vânzărilor. Am deschis un mic magazin în Orhei, care avea doar 10 metri pătrați. Începutul drumului nostru nu a fost ușor: am făcut totul cu puterile proprii, am asamblat chiar și mobila pentru magazin din cauza resurselor limitate. Datorită încrederii că vom avea succes și eforturilor depuse, doi ani mai târziu am deschis al doilea magazin Climatec la Chișinău, apoi am extins magazinul din Orhei până la 700 m2. Și acesta este doar începutul, urmează și mai multe magazine cu un sortiment variat de produse.

Prin ce se remarcă magazinele Climatec și ce produse oferiți?

Ne remarcăm prin abordarea individuală a fiecărui client. Ne străduim să creăm o relație în care clientul să vrea să se întoarcă și să ne recomande prietenilor și rudelor. Climatec oferă soluții complete de instalații sanitare, încălzire și aer condiționat – de la achiziție până la instalare. Clientul va găsi produse precum boilere, aparate de aer condiționat și pompe de căldură, care ajută la economisirea bugetului în timpul sezonului rece. Iar pentru a da un farmec aparte și funcționalitate camerelor de baie, clienții noștri pot alege din cele mai variate modele de căzi de baie, cabine de duș și mobilier de cea mai bună calitate.

Unde vă aflați și ce alte servicii utile oferiți clienților?

La moment avem trei magazine mari, cu o gamă largă de mărfuri, situate în Chișinău, Orhei și Ungheni. Alegem cu grijă furnizorii, punând accent pe calitatea înaltă, funcționalitatea și designul modern al produselor. Pentru cei care preferă cumpărăturile online, avem un magazin mare online. Clienților li se oferă posibilitatea de a se consulta cu specialiștii, pentru ca să se familiarizeze cu gama noastră variată de produse, să plaseze comanda ușor și rapid online și să beneficieze de servicii de livrare, precum și de instalare.

Care este secretul unei afaceri de succes în Moldova?

Secretul unei afaceri de succes este perseverența și concentrarea determinată pe rezultate. Trebuie să crezi în tine și ideea ta și să parcurgi cât mai rațional și strategic fiecare etapă, cu urcușuri și coborâșuri. Atunci când iubești cu adevărat ceea ce faci, aceste lucruri sunt ca un motor, care te ajută să depășești toate obstacolele spre succes. Nu voi înceta niciodată să repet: „Nu îți fie teamă să faci greșeli, pentru că o greșeală înseamnă experiență, iar experiența înseamnă putere”

Povestiți-ne despre colaborarea cu Microinvest și cum v-a ajutat să vă dezvoltați afacerea?

Cu cinci ani în urmă, am început să lucrăm cu Microinvest, oferind clienților noștri posibilitatea de a-și cumpăra produsele preferate în rate sau credit. Acest serviciu s-a dovedit a fi foarte popular, deoarece le-a permis clienților să cumpere bunuri de înaltă calitate și să le achite pe părți. Datorită Microinvest, am avut ocazia de a transforma nevoile clienților în achiziții reale, aducând satisfacție atât cumpărătorului, cât și vânzătorului. Când am ajuns la etapa de extindere a magazinelor și stocurilor, am apelat de asemenea la Microinvest. Am fost impresionați atât de rapiditatea procesului decizional, cât și de competența specialiștilor care au fost gata să ne ajute la fiecare etapă. Aceste calități importante ne-au convins că am făcut alegerea corectă în finanțare. Ne vom adresa cu siguranță la Microinvest și pentru alte împrumuturi în dezvoltarea afacerii.

*Microinvest este unica organizație de creditare nebancară din Moldova, care aderă la principiile internaționale de protecție a clienților. Acestea presupun un proces de creditare responsabil și transparent, bazat pe abordare corectă, respectuoasă și echitabilă în deservirea clienților.

ACȚIUNE:

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Alte noutăți

FIȚI LA CURENT CU TOATE EVENIMENTELE