Cu siguranță te-ai gândit și tu să-ți deschizi o afacere: sună bine, devii independent în decizii și idei, iar în plus ai posibilitatea să-ți creezi un venit stabil și un nume sonor pe piață. Totul e perfect până în momentul când înțelegi câte etape ai de parcurs: investiții proprii, utilaje performante, plan de afaceri bine pus la punct, o echipă competentă, parteneri siguri… și așa mai departe. Ba mai mult, unele statistici arată că aproximativ 90% din start-up-uri eșuează. Și aici te dezamăgești și mai mult. Totuși, șampania nu se toarnă singură în pahare, dacă într-un moment nu decizi să acționezi.

Evghenii și Natalia Nerobelov, tineri antreprenori din Bălți, au reușit să facă un tandem perfect atât în cuplu, cât și în afacerea lor de familie, pe care au fondat-o acum 20 de ani, dintr-o pasiune comună: el – specialist de a treia generație în producerea mobilei, iar ea – tânără studentă la Design Interior. Chiar dacă activează la nordul Moldovei, fabrica DBM reușește să aducă confort prin proiecte unice de mobilier la comandă în casele familiilor din toată țara, de la Briceni și până la Cahul. Dovada că se poate să ai o afacere de succes chiar și în regiune. Cum le-a reușit? Hai să-ți povestim în continuare.

Evghenii, Natalia, cum a început istoria de succes a afacerii de familie DBM?

Suntem în domeniul amenajărilor de interior încă din anul 2002. Soțul vine dintr-o familie de producători de mobilă în câteva generații, iar eu încă din adolescență cochetam cu designul. Astfel, chiar de la prima cunoștință am înțeles că vom face o echipă bună împreună, atât în familie, cât și în business. Și, iată că s-a adeverit. Avem în portofoliu zeci de proiecte grandioase pentru clienții din toată țara și oferim un spectru larg de servicii: de la conceptul de design și până la mobilier și decor. În această perioadă, am reușit să ne dezvoltăm de la un oficiu mic, unde preluam comenzile de mobilier și le prelucram la uzine specializate, până la o companie cu propriile utilaje, specialiști în domeniul designului și proiectării și un show-room spațios, amenajat chiar de noi.

Care e punctul de pornire în crearea unui concept de design și mobilă?

Orice proiect începe de la o idee personalizată și dorința arzătoare de a crea o atmosferă unică în fiecare casă. DBM nu e doar despre mobilă, ci despre concepte creative de confort și funcționalitate. O condiție obligatorie este ca să organizăm prima întâlnire chiar la locația pentru care creăm proiectul de mobilă, ca să cunoaștem și să simțim pe deplin fiecare detaliu. După care, urmează luarea măsurărilor, crearea proiectului 3D și desigur aprobarea împreună cu clientul, una din etapele primordiale. Nu ne apucăm de mobilier, până nu suntem siguri că proiectul creat este exact așa cum și-au imaginat clienții noștri.

Cine sunt clienții DBM și prin ce vă deosebiți de alți producători de mobilă?

Clienții noștri sunt oameni care își doresc un mobilier practic și de calitate, adaptat după necesități și specificul fiecărei încăperi. Atât în Bălți, cât și în toată țara sunt mulți producători de mobilier, fiecare bun în felul său. Noi, totuși, ne deosebim prin abordare. Noi nu creăm doar simple obiecte de mobilier, ci conceptul clar cum acest mobilier va fi integrat în fiecare casă. În plus, punem un accent mare pe calitate. Lucrăm cu feronerie și materiale de la producători de top, pentru că vrem să aducem doar experiențe frumoase în casele celor care ne-au ales. Și încă ceva, creăm orice tip de mobilier pentru casă, de la bucătării și dormitoare, până la dulapuri, living-uri, mobilă pentru camera copiilor, antreu și baie și chiar pereți decorativi. Ne pricepem la tot și facem asta din plăcere.

Care sunt tendințele în materie de design interior sezonul acesta?

Sezonul acesta este la modă mobilierul practic și minimalist. Confortul a devenit cel mai important „accesoriu” în orice design de interior. Obiectele de mobilier cu exces de detalii și nuanțe prea exotice au dat locul proiectelor ergonomice, în nuanțe naturale, ușor de integrat și întreținut. Sunt binevenite combinațiile dintre materiale și texturi: piatră naturală, textură lemnoasă, ceramogranit, cadre din metal, sticlă etc. Suntem atenți la ideile inspirate ale clienților noștri și mereu le propunem ceea ce s-ar potrivi cel mai bine cu așteptările, necesitățile și desigur, bugetul lor. Ba mai mult, îi ajutăm și la etapa finală de decor, cu recomandări de design și accesorizare.

Despre colaborarea cu Microinvest. Cât de important a fost suportul oferit pentru dezvoltare companiei voastre?

Am ajuns într-un moment când am înțeles că afacerea noastră nu mai mergea atât de bine și trebuia să facem un pas important de dezvoltare. E complicat sa faci o investiție majora din fonduri proprii, iar suportul financiar la momentul oportun este pur și simplu vital ca să ai succes. Cu Microinvest am reușit să stabilim un parteneriat durabil și productiv.  Ei ne-au auzit, ne-au explicat totul până la cele mai mici detalii, fără puncte sau condiții ascunse și iată că colaborăm la fel de eficient până în prezent. Primul credit a fost pentru utilaje, al doilea pentru construirea show-room-ului. Ne-am dezvoltat cu pași mici, dar încrezători și continuăm să tindem spre scopuri la fel de frumoase. Pentru un antreprenor este foarte important să aibă acces la finanțare transparentă și sigură, iar Microinvest sunt cei mai buni la acest capitol.

*Microinvest este unica organizație de creditare nebancară din Moldova, deținătoare a Certificatului Internațional de Protecție a Clienților. Acesta presupune un proces de creditare responsabil și transparent, bazat pe principii respectuoase de deservire a clienților, abordare corectă și echitabilă.

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe