Microinvest, liderul pe piața creditării nebancare din Moldova, și FMO, Banca Olandeză de Dezvoltare, anunță încheierea cu succes a unei tranzacții de creditare în valoare de 15 mln. EUR, care va extinde accesul la finanțare pentru antreprenorii locali. Acordul servește drept dovadă a angajamentului FMO de a stimula dezvoltarea economică pe piețele emergente.

Parteneriatul dintre Microinvest și FMO a început în aprilie 2008, când Microinvest era la începutul dezvoltării sale în calitate de lider pe piața nebancară din Moldova. Încă atunci, FMO a demonstrat o încredere profundă în modelul de afacere al Microinvest și capacitatea sa de a genera un impact pozitiv asupra întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova, oferind acces la finanțare responsabilă și transparentă. Cu ajutorul facilității oferite de FMO, Microinvest își va extinde portofoliul de credite, susținând în continuare creșterea economiei locale prin servicii financiare de calitate.

„FMO se angajează să susțină creșterea sectorului privat din Moldova prin investiții în proiecte și antreprenori ambițioși. Un element cheie în acest sens este reducerea inegalităților în locurile în care există cea mai mare necesitate, asigurând bazele unei creșteri economice solide, durabile și incluzive. Acesta este motivul pentru care suntem bucuroși să continuăm colaborarea noastră cu Microinvest, pe măsură ce își extinde operațiunile în tot mai multe regiuni ale țării, creând noi oportunități populației locale”, Marnix Monsfort, Director Instituții Financiare la FMO.

„Ne exprimăm gratitudinea față de FMO pentru consolidarea parteneriatului cu Microinvest și finanțarea sectorului privat din Moldova în această perioadă incertă. Credem cu tărie că sprijinul oferit de FMO pentru modelul nostru de business nebancar va permite antreprenorilor și IMM-urilor, în special agriculturilor, antreprenorilor din mediul rural, femeilor și tinerilor – să obțină acces ușor la soluții de creditare responsabile și personalizate. Acest lucru va contribui semnificativ la dezvoltarea economică și socială a țării noastre, sporind în același timp încrederea investitorilor străini în Moldova“, Dumitru Svinarenco, CEO Microinvest.

Noua tranzacție dintre FMO și Microinvest va aduce beneficii economiei locale din Moldova și va sprijini misiunea FMO de a promova creșterea economică durabilă pe piețele emergente.  Considerând incertitudinile geopolitice și economice regionale declanșate de războiul din Ucraina, suportul FMO vine într-un moment de necesitate majoră atât pentru companie, cât și pentru întreaga economie națională .

FMO este Banca Olandeză de Dezvoltare. În calitate de lider în investiții de impact, FMO susține creșterea sustenabilă a sectorului privat în țările în curs de dezvoltare și piețele emergente, investind în proiecte și antreprenori ambițioși. FMO consideră că un sector privat puternic duce la dezvoltarea economică și socială a țării,  având o experiența de peste 50 de ani în abilitarea antreprenorilor pentru a face economiile locale mai incluzive, productive, reziliente și durabile. FMO se concentrează pe trei sectoare care au un impact major asupra dezvoltării: (1) afacerile agricole, alimentația și apa, (2) energia și (3) instituțiile financiare. Cu un portofoliu total de ~12 miliarde EUR, care acoperă peste 85 de țări, FMO este una dintre cele mai mari bănci de dezvoltare bilaterale a sectorului privat la nivel global. Mai multe informații despre FMO găsești pe: www.fmo.nl.

OCN Microinvest SRL este o organizație de creditare nebancară care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova. Pe parcursul a două decenii, compania și-a demonstrat în mod eficient rolul esențial pe piața financiară din țară, oferind sprijin financiar întreprinderilor locale, afacerilor din domeniul agricol și persoanelor fizice, contribuind astfel direct la creșterea și dezvoltarea economiei țării. Principalele valori ale Microinvest sunt: responsabilitatea, transparența, calitatea, persistența și oamenii.

Potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Microinvest este liderul pieței organizațiilor de creditare nebancară din țară cu o cotă de 30% la finele anului 2022. Aproximativ 70% din portofoliu este alocat finanțării sectorului business, dintre care peste 30% sunt investiți în sectorul agricol. Mai multe detalii despre produsele și istoriile de succes ale clienților Microinvest găsești pe www.microinvest.md.

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Dacă dorești mai multe detalii, poți consulta politica de confidențialitate aici ori ne poți scrie la sesizari@microinvest.md.

Folosim cookie-uri.
Aflați mai multe