MCI Logo

„amiGO Carsharing oferă acces la un transport confortabil și un viitor eco” – Stanislav Grișkin, antreprenor, client Microinvest

Te-ai gândit vreodată cât de comod este să poți închiria o mașină oriunde te-ai afla în oraș și în același timp să fii responsabil față de natură? Modelul de afaceri amiGO carsharing deschide o nouă pagină în nișa soluțiilor moderne și ecologice de transport în Moldova.

Acum 3 ani, antreprenorul Stanislav Grișkin a adus primul serviciu de carsharing în țara noastră, cu suportul Microinvest, oferind clienților posibilitatea de a închiria un automobil eco la preț avantajos, sigur, comod și rapid. În acest interviu, antreprenorul ne-a povestit despre primii săi pași în antreprenoriat, cum a reușit să integreze de la 0 serviciul de carsharing cu mașini electrice pe piața din Moldova, dar și care sunt aspectele cheie ale gestionării unei afaceri de succes orientată spre un viitor ecologic pentru țara noastră.

Carsharing – un serviciu inovativ pe piața din Moldova. De unde și cum a venit ideea de a aduce acest tip de serviciu în Moldova?

Ideea de a crea o afacere în domeniul carsharing-ului a venit din experiența personală. În timpul călătoriilor în mai multe țări am folosit des acest serviciu și mi-am dat seama cât de comod și util este. Astăzi, oamenii optează pentru servicii care le oferă confort și accesibilitate, iar carsharing-ul se încadrează perfect în această tendință. Acesta oferă o soluție rapidă și convenabilă pentru a te deplasa, chiar dacă nu ai mașina proprie prin utilizarea rațională a resurselor. Carsharing-ul oferă acces la un nivel înalt de confort, minimizând ambuteiajele și supraconsumul. Anume datorită acestor calități am văzut potențialul pe care îl are acest serviciu și am decis să-l lansăm în Moldova. De peste 4 ani ne dezvoltăm activ în această direcție. Aceasta nu este doar o afacere – este un efort de a îmbunătăți viața de zi cu zi a oamenilor, făcând-o mai ușoară și mai confortabilă.

Cum funcționează serviciul de carsharing? Ce pași ar trebui să urmeze un client pentru a utiliza o mașină prin intermediul acestui sistem?

Serviciul nostru de carsharing este foarte rapid și comod. Clienții se înregistrează în aplicația mobilă și trec un proces de verificare. După verificare și aprobare, care durează de obicei câteva ore, clienții au acces la parcul de automobile. Condiția obligatorie pentru clienți este ca aceștia să aibă cel puțin doi ani de experiență de conducere și minim 21 de ani. Avem o varietate de tarife care variază de la un minut până la o zi și permit clienților să închirieze o mașină pentru o perioadă maximă de până la o lună. Clientul selectează tariful și mașina potrivită în aplicație și este gata pentru deplasare. La necesitate, mașinile pot fi încărcate la orice stație de încărcare pentru automobile electrice din țară, regula de bază este ca la sfârșit de călătorie să aibă energie pentru minim 25 de kilometri deplasare. Întregul proces este orientat spre maximizarea confortului, economisind timp și bani.

De ce ați ales anume mașini electrice pentru parcul de automobile? Ce factori au influențat această decizie?

Decizia de a utiliza exclusiv vehicule electrice în parcul amiGO de asemenea a fost influențată de experiența personală și viziunea de viitor. Eu conduc un vehicul full electric din 2018 și apreciez profund toate beneficiile acestui tip de transport în utilizarea zilnică. În dezvoltarea proiectului amiGO, am văzut în mod clar că viitorul constă în dezvoltarea carsharing-ului anume cu mașini electrice. Mașinile electrice nu sunt doar o alternativă ecologică, ci și un simbol al inovației. Oferindu-le clienților noștri posibilitatea de a experimenta acest tip inovativ și foarte eficient de transport, contribuim la extinderea popularității acestora și, la rândul nostru, promovăm transportul eco și responsabilitatea față de mediu. Scopul nostru este nu doar să oferim un transport confortabil, ci și să contribuim la un viitor ecologic.

De unde ați aflat despre Microinvest și cum puteți descrie colaborarea?

Am aflat despre Microinvest în timp ce căutam surse de finanțare sigure pentru a ne extinde parcul auto. După o serie de negocieri cu diverse companii, Microinvest s-a remarcat prin capacitatea sa de a lua decizii rapide, la momentul oportun. Datorită finanțării oferite de Microinvest, am reușit să achiziționăm vehicule noi, ceea ce ne-a consolidat semnificativ activitatea. Apreciez Microinvest pentru transparența și rapiditatea cu care procesează cererile, ceea ce ne permite să ne planificăm și să ne extindem afacerea. Am norocul să lucrez cu o echipă profesionistă și competentă, ceea ce a făcut ca întregul procesul de finanțare să fie ușor și productiv.

Ce recomandări puteți oferi tinerilor antreprenori care doresc să-și lanseze o afacere?

Este dificil să vorbesc despre un secret de succes unic. Astăzi internetul este plin de sfaturi de la oameni experimentați și inteligenți. Cu toate acestea, pentru mine, punctul cheie a fost întotdeauna același – să fac ceea ce îmi place cu adevărat. Atunci când faci ceva care te inspiră și îți aduce plăcere, munca încetează să mai fie o obligație și devine o plăcere. Aceasta este filozofia pe care încerc să o transmit și copiilor mei: să facă ceea ce le aduce plăcere și bucurie în ochi. Banii, în acest caz, devin secundari, ei vor veni atunci când vei fi pregătit pentru ei. Principalul lucru este satisfacția pe care ți-o oferă activitatea ta zilnică și realizarea ideilor tale.

*Microinvest este unica organizație financiară din Moldova care deține certificatul internațional GOLD în domeniul protecției clienților. Acesta implică un proces de creditare responsabil și transparent, finanțare corectă și transparentă și abordare constructivă la orice solicitare.

ACȚIUNE:

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Alte noutăți

FIȚI LA CURENT CU TOATE EVENIMENTELE