MCI Logo

„În afaceri, victoria e mai importantă decât participarea” – Sabir Imamearov, client Microinvest

În lumea antreprenorialului modern poveștile de succes încep cu o idee unică și angajamentul de a o realiza. Anume așa a început povestea afacerii Condiționere.md, o companie cunoscută din Moldova în domeniul vânzării și instalării echipamentelor de climatizare, finanțată de către Microinvest. Înființată în 2012, cu scopul de a oferi servicii de calitate înaltă pe această nișă, aceasta a crescut de la o companie mică la unul dintre liderii pieței pe această nișă, oferind o gamă largă de produse și servicii.

În acest interviu vom vorbi despre istoria fondării și activitatea afacerii, vom explora gama diversificată de produse și servicii ale acestei companii și importanța parteneriatului cu organizația de creditare nebancară Microinvest.

  1. Cum a apărut ideea de a înființa propria afacere și care au fost primii pași făcuți în această direcție?

Am început cu instalarea sistemelor de încălzire, introducând tehnologii moderne și eficiente pentru confortul clienților. Pentru a optimiza și îmbunătăți toate procesele de afaceri, în 2012 am decis să ne extindem și să înființăm o companie. Misiunea noastră a fost și este în continuare de a oferi nu doar calitate, dar cele mai bune servicii și produse în domeniul climatizării. Convingerile afacerii noastre sunt reflectate în motto-ul după care se conduce întreaga noastră echipă: „Victoria e mai importantă decât participarea”. Anume asta ne ajută să avansăm continuu.

  1. Ce varietate de servicii și produse pot găsi clienții în magazinele voastre?

Avem un sortiment larg de echipamente climatice, de la sisteme de încălzire și aparate de aer condiționat, până la radiatoare și cazane pe gaz, tot ce este necesar pentru a crea un microclimat ideal în casă sau apartament. Abordarea noastră este unică: nu ne propunem doar să vindem bunuri, ci și să selectăm cu atenție echipamentele în funcție de nevoile individuale ale clientului. Scopul nostru este de a câștiga încrederea clienților prin oferirea unei game complete de servicii de instalare și deservire a echipamentului achiziționat.

  1. Care sunt componentele cheie ale unei afaceri de succes în Republica Moldova și ce sfaturi puteți să oferiți tinerilor antreprenori?

Dezvoltarea unei afaceri în Republica Moldova este un proces complicat și cu multe aspecte. Nu pot să dau sfaturi sau recomandări, dar pot să povestesc ce a funcționat în cazul afacerii noastre. În primul rând trebuie să avansezi în mod constant, să te dezvolți multilateral, să faci greșeli și cel mai important, să înveți din ele. Experiența însoțită de o analiză atentă și detaliată a lecțiilor învățate dă rezultate excelente.

  1. Povestiți-ne despre experiența de colaborare cu Microinvest?

Parteneriatul nostru cu Microinvest a început în 2016 și a avut ca scop să le oferim clienților posibilitatea de a cumpăra bunuri în rate. De atunci, am constatat că acest serviciu ne ușurează mult munca. Microinvest se remarcă prin receptivitate și capacitatea de a oferi o analiză și decizie rapidă, ceea ce este important pentru noi și pentru clienții noștri. De asemenea, suntem clienți Microinvest pe creditarea Business și apreciem mult calitatea serviciilor oferite, rapiditatea, lipsa birocrației, limita de credit activă timp de 3 ani și alte aspecte importante pentru o afacere. Acest lucru este primordial în afacerile comerciale, unde este necesară luarea rapidă a deciziilor și adaptarea la condițiile de piață în continuă schimbare. Datorită sprijinului Microinvest, ne-am extins semnificativ gama de produse și ne-am lărgit baza de clienți, ceea ce ne-a sporit competitivitatea pe piață. De asemenea, Microinvest ne-a permis să oferim soluții de plată mai flexibile, răspunzând nevoilor și preferințelor clienților noștri.

  1. Cât de importante sunt creditele pentru dezvoltarea unei afaceri?

Nu există o strategie unică de utilizare a fondurilor de creditare valabilă pentru toți, totul este individual pentru fiecare antreprenor. Cu toate acestea, cheia pentru utilizarea cu succes a unui credit constă nu doar în muncă asiduă, ci și în capacitatea de a investi în mod corespunzător aceste fonduri în modelul tău de afaceri. Noi utilizăm fondurile  pentru a ne extinde gama de produse și pentru a ne îmbunătăți serviciile, ceea ce necesită planificare strategică și adaptare continuă la condițiile de piață. Această combinație ne permite să maximizăm beneficiile creditelor și să punem o bază durabilă pentru creșterea afacerii noastre.

*Microinvest este unica organizație financiară din Moldova care deține certificatul internațional GOLD în domeniul protecției clienților. Acesta implică un proces de creditare responsabil și transparent, finanțare corectă și transparentă și abordare constructivă la orice solicitare.

ACȚIUNE:

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Alte noutăți

FIȚI LA CURENT CU TOATE EVENIMENTELE