MCI Logo

„Microinvest m-a salvat pe ultima sută de metri ca să închei lucrările și să lansez afacerea la sezon” – Dicusar Mihail, client Microinvest

Cine nu își dorește o căsuță de vacanță aproape de oraș, unde poți să te odihnești de îmbulzeală și canicula urbană și să savurezi din plin serile și weekend-urile de vară? Antreprenorul Dicusar Mihail, client Microinvest, a decis să-și transforme acest vis într-o idee de afacere, lansând la Cojușna pensiunea „Bruce Home”, la doar câțiva kilometri de Chișinău, cu bazin, cazare și săli de evenimente. Ideea a venit spontan, după ce a văzut un anunț de vânzare a terenului. Nu s-a grăbit cu lansarea, a savurat din fiecare etapă a proiectării și construcției pensiunii. În afacere s-a implicat toată familia, iar astăzi, întâmpină cu drag vizitatorii încântați de noua locație de la Cojușna.

Ca să-și dezvolte afacerea, Mihail a apelat pentru suport financiar la Microinvest și colaborează eficient până în prezent. Cât de dificil este să lansezi o afacere turistică în Moldova, de la ce tendințe de design s-a inspirat, dar și ce zone de agrement găsim la „Bruce Home”, află din interviu.

De ce „Bruce Home”? De unde a apărut ideea afacerii și cum ați făcut primii pași în antreprenoriat?

Mulți mă cunosc ca Bruce Willis de Moldova. Eu nu sunt actor, activez în domeniul comerțului, dar am participat la o serie de filmări și spoturi. Sincer, mă mândresc că avem trăsături asemănătoare cu starul american și mereu mi-am dorit să-l cunosc. De aici a venit și denumirea – „Bruce Home”. Ce ține de ideea de afacere în turism, a venit când deja am început construcția. Inițial, planificam să construiesc o casă de vacanță pentru familie, să avem un loc de odihnă în afara orașului. Ca într-o seară, plimbându-mă prin curte, să-mi vină gândul să transform acest spațiu într-o activitate antreprenorială. Am construit totul pe etape, bazinul, apoi sălile de evenimente, saunele, ca să putem activa tot anul împrejur. Și iată că vara aceasta am deschis oficial ușile pensiunii.

Ce găsim în pensiunea de la Cojușna?

La „Bruce Home” avem în primul rând o piscină foarte spațioasă, după un proiect unic în Moldova, în stil egiptean. După o vacanță în Egipt, am venit inspirat de cât de grandioase sunt piscinele de acolo și am încercat să transpun un proiect în realitate și la noi în țară. La bazin avem un mini restaurant pentru oaspeți. Încă nu am reușit să lansăm bucătăria proprie, dar apelăm la servicii de catering cu bucate foarte delicioase. De asemenea, avem câteva săli de evenimente cu capacitate diversă. Și desigur – zona privată cu cazare și terase. Iarna, planificăm să deschidem sauna și hamam-ul. Complexul hotelier oferă căsuțe pentru mai multe familii, cu parcare separată și zonă de odihnă, unde poți să uiți de aglomerația din oraș. Soarele de la Cojușna e cel mai bun prieten, iar aerul curat și zona verde dau plus valoare locației, unde fiecare se va simți minunat.

Cât de dificil este să lansezi o afacere turistică în Moldova? Prin ce se deosebește „Bruce Home” de alte pensiuni cu bazin din țară?

Sigur că nu e ușor, dar nici imposibil. Țărișoara noastră are locuri minunate, cu aer curat și natură splendidă. La „Bruce Home” mi-am propus să aduc un concept nou de pensiune, într-un loc pitoresc, nu departe de oraș, utilizând materiale eco în construcție și amenajare. Pavajul este din travertin, piatră naturală, care nu elimină substanțe nocive interacționând cu soarele. Gardul l-am construit din gabion cu piatră naturală extrasă din munți, iar o porțiune a acestuia este făcută din bambus, un element de design exotic și neobișnuit. Până și mozaicul bazinului este într-o nuanță deschisă, ca să creeze o atmosferă cât mai plăcută, iar clienții să se poată bucura la maxim de soare și aerul curat de la Cojușna.

 

De ce are nevoie un antreprenor ca să se dezvolte? Povestiți-ne despre colaborarea cu Microinvest?

În primul rând un antreprenor are nevoie de suport și încredere. Microinvest a fost compania care m-a înțeles și m-a ajutat atunci când am avut nevoie, fără să-mi ceară prea mult timp și acte. Apreciez la ei anume operativitatea. Și acum nu vorbesc doar din numele meu, dar și din partea altor antreprenori. Am recomandat compania Microinvest la foarte multe persoane și toți cunoscuții mei sunt mulțumiți. Termenul de acceptare al creditului a fost foarte rapid, oferindu-mi timpul necesar ca să mă încadrez cu toate lucrările, să deschid pensiunea la timp și să nu pierd sezonul. Acest moment a fost primordial pentru mine și afacerea mea. Microinvest chiar m-a salvat când eram pe ultima sută de metri, pentru asta le sunt extrem de recunoscător.

Ce planificați să mai lansați la „Bruce Home”?

Planurile pentru următorii ani sunt să finisăm toate nivelele și să întărim afacerea. La moment, în zona privată este în proces de lucru o sală cu saune, echipamente, bazin și tot ce e nevoie pentru a practica sportul acvatic. La ultimul nivel dorim să inaugurăm o zonă de spa cu terasă și sisteme de jacuzzi și să îmbunătățim toate zonele de agrement de pe teritoriu. Această pensiune este o afacere de familie, în care am dorit să-mi implic copiii, ca să mă ajute și să înțeleagă singuri cum funcționează o afacere din interior, iar ulterior să o continue și dezvolte și să nu plece peste hotare. Ne-am inaugurat cu succes, acum urmează să mergem înainte. Pentru alte investiții cu siguranță voi apela tot la Microinvest, e simplu și comod să lucrezi cu ei. În plus, este o companie lider, cu oameni profesioniști și responsabili.

*Microinvest este unica organizație de creditare nebancară din Moldova, care aderă la principiile internaționale de protecție a clienților. Acestea presupun un proces de creditare responsabil și transparent, bazat pe abordare corectă, respectuoasă și echitabilă în deservirea clienților.

ACȚIUNE:

Abonează-te la newsletter pentru a fi la curent

Alte noutăți

FIȚI LA CURENT CU TOATE EVENIMENTELE